Centrul pentru persoane vârstnice din Mironești a primit duminică, 1 martie 2020, vizita a trei cadre didactice de la Școala Gimnazială nr.1 Ghimpați, care au fost mesageri ai elevilor acestei școli. În prag de primăvară, elevii au dorit să aducă o bucurie doamnelor care beneficiază de servicii sociale în Centrul din localitatea Mironești, precum și doamnelor care se ocupă de îngrijirea acestora; de aceea, timp de mai multe zile, copiii au confecționat, cu mult drag și migală, mărțișoare și felicitări personalizate.

Acțiunea ”Un zâmbet și un gând frumos de mărțișor”, desfășurată în afara programului școlar, a fost coordonată de cadrele didactice George Dăscălescu, Gabriela Anicescu și Gabriela Fieraru. Prin intermediul acestora, mărțișoarele, felicitările și florile au ajuns la Centrul din Mironești. Gestul elevilor din Ghimpați a adus zâmbete pe chipurile a 30 de doamne, care au fost încântate de această frumoasă surpriză și au transmis mulțumirile lor copiilor inimoși, care, deși nu le cunosc, au dorit să le aducă o bucurie de Mărțișor.

Scopul acestei acțiuni a fost de a crea o punte între generații și de a încuraja generozitatea. Lucrurile mici, făcute cu dragoste, ne ajută să aducem bucurie acestor femei care așteaptă la început de primăvară un semn al dragostei din partea celor apropiați. Sper din tot sufletul că munca elevilor a fost apreciată și florile au trezit sentimente demult uitate’’, a declarat prof. George Dăscălescu.

Cătălin Lupu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, adresează mulțumiri cadrelor didactice și copiilor implicați în această acțiune caritabilă.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu