Marți, 9 august, într-o ședință la Prefectura Giurgiu, primarii de localități și reprezentanții unor instituții de pe plan local, au abordat tema deficitului de personal didactic și nedidactic. Care au fost celelalte solicitări făcute primăriilor…

0
613

Primarii localităților din județul Giurgiu  s-au reunit marți, 9 august, La Prefectura Giurgiu în cadrul unei ședințe de lucru pe tema debutului anului școlar 2022-2023. La ședință au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Giurgiu, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu, ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și ai Jandarmeriei.

Au fost discutate, în principal, probleme legate de deficitul de personal didactic și nedidactic din județ, de insuficiența resurselor financiare, precum și o serie de  alte aspecte administrative ce afectează calitatea activității educaționale, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție și cei ai Jandarmeriei Giurgiu au oferit asigurări în ceea ce privește continuarea implementării Planului teritorial comun de acțiune, în baza căruia sunt consemnate toate activitățile de menținere a pazei în școli, dar și cele de prevenire a actelor de violență în rândul elevilor, a consumului de droguri, coroborate cu acțiunile educaționale referitoare la siguranța rutieră.

Având în vedere că în această perioadă la instituțiile mai-sus menționate se fac angajări de personal din surse externe, s-a decis ca majoritatea persoanelor nou angajate să fie  direcționate a-și  desfășura activitatea, cu scopul asigurării  ordinii și liniștii publice, în mediul rural, inclusiv în unitățile de învățământ.

O problemă delicată adusă în discuție a fost cea legată de obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu, pe care nu toate unitățile de învățământ din județ o dețin. În acest sens, reprezentanții ISU Giurgiu au solicitat  primarilor de localități să facă demersurile necesare pentru obținerea acestor autorizații,  asigurându-i  de tot sprijinul instituțional rezolvării  acestui scop.

Totodată s-a solicitat primarilor să transmită o adresă oficială către Prefectura Giurgiu, în cadrul căreia să precizeze, punctual, nevoile/problemele cu care se confruntă, ulterior această instituție urmâns  a face demersurile necesare în scopul soluționării lor, astfel încât debutul anului școlar 2022-2023 să se realizeze în condiții optime pentru toți factorii implicați.

(Jurnal)