Marți, 6 decembrie, un URS și-a făcut apariția pe străzile din Municipiul Giurgiu…! (VIDEO)

0
548

Giurgiuvenii din zona șoselei București au avut parte în aceste zile de o apariție inedită. Un URS plimbăreț, însoțit de o ceată de tineri îmbrăcați în costume naționale, joacă, în ritmul unor tobe lovite cu frenezie, pe la ferestrele apartamentelor blocurilor,  cu solicitarea evidentă a câtorva bănuți.

De data aceasta tinerii aceștia chiar promovează un obicei străbun, românesc, respectând și versurile acestei datini și nicidecum nu trag după ei vreo boxă din care se aud asurzitor,  colindele lui Hrușcă cerându-ți bani și băutură cum probabil urmează să se întâmple și anul acesta, ca în fiecare an.

În cazul acestora din urmă, în București deja s-a lansat o campanie împotriva acestor asasini de datini românești, ce au transformat obiceiul colindului pe la casele oamenilor într-o formă de cerșetorie stradală.

De admirat însă grupurile de tineri care păstrează nealterate obiceiurile din preajma sărbătorilor  de iarnă, ca în cazul cetei ce a dat zilele acestea liber ursului să joace vesel, spre bucuria copiilor și amuzamentul trecătorilor, tineri ce merită din plin un bănuț ce le poate  răsplăti truda celor câteva ore petrecute în frigul de afară…

(Jurnal)