marius-sumudica-este-noul-antrenor-al-concordiei-chiajna-18476615Luni, 5 septembrie, a avut loc ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Giurgiu, şedinţă ce a inclus 43 de puncte pe ordinea de zi.

Printre acestea, s-a numărat şi proiectul de hotărâre cu privire la conferirea titlului de ”Cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu” antrenorului echipei de fotbal Astra Giurgiu, Marius Ninel Şumudică, ca urmare a solicitării Clubului Sportiv Dunărea Giurgiu, dar şi a unor personalităţi locale, printre care fostul fotbalist Narcis Coman. În expunerea de motive transmisă Consiliului Local, aceştia au menţionat contribuţia deosebită a lui Marius Şumudică în câştigarea a două trofee naţionale şi în accederea unei echipe de fotbal din Giurgiu în faza grupelor Europa League, aducând astfel prestigiu oraşului, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Proiectul a primit votul favorabil din partea consilierilor, iar primarul Nicolae Barbu a anunţat că ceremonia de oferire a titlului va avea loc cu ocazia meciului de fotbal pe care Astra Giurgiu îl va disputa cu echipa Austria Viena, pe data de 15 septembrie.

Doi dintre cei mai apreciaţi oameni de sport din România, Mircea M. Ionescu şi Ovidiu Ioaniţoaia, au înaintat deja propunerile lor pentru materializarea acestui demers pe care ei îl consider justificat. Iată mai jos cele două scrisori de intenţie ale celor doi reputaţi gazetari, cu scopul concretizării propunerii:

AVE, ŞUMI! BRAVOOOOO ASTRA GIURGIU!

…Aşa am scris pe blogul meu, imediat după calificarea de senzaţie a echipei giurgiuvene la Londra, joi 25 august, în miez de noapte magică!

…Peste 48 de ore citeam că, la propunerea fostului mare portar al fotbalului românesc, Narcis Coman, născut în briza Dunării, Consiliul Local al Muncipiului Giurgiu a hotărât să discute acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu antrenorului Marius Şumudică!

EXCELENT!

…O dublă bucurie! Pentru că Marius Şumudică a făcut, în ultimii doi ani, să se vorbească laudativ, ca niciodată, despre Giurgiu… Şi pentru că, iată, Cetatea îşi respectă Eroii!

…Motivaţiile pentru acest Titlu de Glorie sunt foarte clare!

…În campionatul trecut, cu o echipă departe de megaforţa financiată a Stelei şi fără numărul mare de valori al trupei păstorită de latifundiarul Becali, Astra Giurgiu a reuşit să câştige titlul naţional! Marele merit a fost, indiscutabil, al mereu revoltatului, agitatului, nemulţumitului Marius Şumudică, antrenor de 5 stele! Mare psiholog, tactician de excepţie!

…TITLUL NAŢIONAL, întâia oară se întâmpla aşa ceva în istoria oraşului de la Dunăre şi al echipei Astra.

…Giurgiu a devenit polul fotbalului românesc.

…Joi 25 august, la miez de noapte!… Astra reuşeşte o victorie fabuloasă, cu 1-0 (1-0) pe malul Tamisei, echivalentă cu o eliminarea de senzaţie a echipei engleze West Ham, chiar la Londra!

…Giurgiu a ajuns pentru cel puţin o noapte şi o dimineaţă centrul de atracţie al Europei fotbalistice!…

…Şi de data aceasta, Minunea s-a datorat moralului fantastic şi valoarii lui Marius Şumudică, antrenorul agasat de Federaţie, cu echipa subţiată de ţechinii lui Becali (Amorim şi Boldrin- cumpăraţi peste noapte!), cu vântul fluierând a pagubă prin buzunarele trupei dunărene.

…Spre lauda lui, Antrenorul Campionatului trecut, Marius Şumudică, suspendat de Federaţie mai drastic decât UEFA, pentru pariuri sportive, şi-a demonstrat încă o dată Valoarea. În primul rând, a plecat la Londra decis să creadă pînă la obsesie în Minunea la care, probabil, numai el gândea. Şi a reuşit să-şi mobilizeze miraculos trupa pentru o calificare de antologie! Şi-a dovedit, însă, şi valoarea de tactician rasat, surprinzând prin contraatacurile din prima repriză şi schimbarea din mers a desenului defensiv în actul II.

…Ave, Şumi!

…Ave, Primăria Giurgiu! Pentru că preţuieşti oamenii care aduc bucurii şi imagine de ecou, naţional şi european, Cetăţii de la Dunăre!

Mircea M. IONESCU, gazetar sportiv, Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu

 

Domnule primar, Doamnelor şi domnilor consilieri ai municipiului Giurgiu

Având în vedere că sub conducerea lui tehnică, prioritar prin

strădania sa, Astra a câştigat primul titlu de campioană la fotbal din istoria oraşului, că a eliminat recent reputata formaţie

londoneză West Ham United şi s-a calificat în grupele Europa League,apreciez că antrenorul Marius Şumudică merită din plin să primească titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Giurgiu.

Susţin această propunere în ideea că, graţie activităţii sale

şi a succeselor echipei Astra, Şumudică a sporit reputaţia

oraşului, a făcut să se vorbească elogios despre Giurgiu în ţară

şi în străinătate.

Vă mulţumesc şi vă urez tuturor numai bine. Doamne ajută!

Ovidiu IOANIŢOAIA, ziarist, director Gazeta Sporturilor, Cetăţean de onoare al Municipiului Giurgiu

(Teodora NICOLAU)