De curând, în cadrul unei discuții purtate cu directorul Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu, ing. Marius Olteanu, acesta ne preciza faptul că prima etapă de revizii a drumurilor județene din Giurgiu s-a încheiat, iar acum este în plină derulare cea de a doua etapă.

Ne pregătim, cum s-ar spune, pentru toamnă…Lucrăm pe toate drumurile județene, în special la lucrările de întreținere – plombări. Astfel, efectuăm lucrări de întreținere curentă pe DJ 412 C Podișor – Ogrezeni, DJ 412A, sectorul de drum Ogrezeni – Buturugeni – Mihăilești – Dărăși – Adunații Copăceni, DJ 505 sectorul de drum dintre Izvoarele și DN 5A. De asemenea, lucrăm, împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere, la refacerea limitatoarelor de viteză, precum și la semnalizarea aferentă pe DJ 412C, dar și pe DJ 401A sau DJ 601.

O altă lucrare pe care o efectuăm în această perioadă este cea de toaletare și tăiere a arborilor care pot deveni un pericol pentru circulația rutieră. Aceste lucrări se efectuează pe DJ401A Găiseni – Cărpenișu, DJ 412 A Malu Spart – Ogrezeni, DJ 412B la Comana.

Totodată, lucrăm cu un autogreder pe DJ 504, de la Putineiu până la limita cu județul Teleorman, lucrări ce vor fi urmate de pietruiri, dacă rectificarea bugetară ne va permite acest lucru. În caz contrar, vom încerca să aducem la un nivel circulabil acest tronson de drum”, ne spunea directorul DJTADJCT Giurgiu.

Întrebat despre cum s-au descurcat cu lucrările și cu muncitorii în această perioadă caniculară, ing. Marius Olteanu ne-a precizat:

Am trecut și trecem cu bine, am achiziționat apă pentru toți cei care au lucrat afară, chiar am și reprogramat unele lucrări. Astfel, vă pot spune că am început unele lucrări de asfaltare la orele cinci sau șase dimineața…Ba chiar și la ora trei, dacă a fost nevoie, astfel încât să finalizăm, cât de cât, lucrările, până la orele la care temperaturile deveneau insuportabile”, a mai declarat Marius Olteanu.

(Jurnal)