Marin Anton îl acuză pe senatorul Niculae Bădălău de ”licitații trucate”!

1
257

Cu puțin timp în urmă, senatorul social-democrat, Niculae Bădălău  îi reproșa  într-o  declarație de presă  că  ar fi lansat în spațiul public o serie de zvonuri  nefondate  despre membrii familiei sale. La rândul său Marin Anton, a negat permanent acest lucru, și, motivând că în acest mod  i-au fost aduse acuzații nejustificate, s-a hotărât – după cum a declarat – ca, la fiecare conferință de presă pe care o va susține  la sediul PNL, să aducă o serie de dezvăluiri legate de afacerile   parlamentarului Niculae Bădălău.

„V-am promis o serie de dezvăluiri, și asta am să fac. Am promis că voi lua fiecare localitate în parte, începând din nordul județului. Iar astăzi vă prezint situația comunei Găiseni”,  preciza , în conferința de presă de joi, 22 iunie, președintele Marin Anton.

„Lucrările de apă, proiect pe OG 28, sunt câștigate, întâmplător și meritat, de firma condusă de familia Bădălău: NBG. Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, și poate ne explică și nouă cum a reușit o așa performanță, așa cum spuneam, întâmplător și meritat. Poate ne va răspunde… Îl las să își aleagă modalitatea. Sau măcar aștept să iasă să îmi spună că nu am dreptate. Dar pe contractul de lucrări vă spun eu că veți găsi numele Bădălău.  Eu vă spun că este un mecanism foarte bine pus la punct, prin care, indirect, dumnealui câștigă lucrările…”,  a mai spus Marin Anton.

O altă lucrare asupra căreia a atras atenția liberalul Marin Anton este lucrarea de reabilitare drumuri județene, câștigată de firma STYLE CONSTRUCT (n.r. – o firmă din satul Bâcu, comuna Joița, care are de încasat de la Consiliul Județean, pentru alte lucrări de reparații drumuri, sume de câteva sute de milioane de lei vechi, și pentru care a acționat, cu câtva timp în urmă, instituția în instanță, ajungându-se până la faza executării silite). Licitația respectivă a fost câștigată – spunea Marin Anton – de pe locul șase, în condițiile în care, inițial, câștigător al licitației fusese desemnat un alt constructor: EXPRESS CONSTRUCT.

Președintele PNL Giurgiu a mai dorit să menționeze: Controlul licitațiilor de către „marele caracter” Bădălău este, în această situație, cât se poate de clar. Și, pentru că a promis ,  și afirmă, că în Giurgiu curge lapte și miere pentru toată lumea, vă mai supun atenției un aspect, pe care vi-l pot confirma toți fermierii giurgiuveni: în aceste zile se plătesc subvențiile pentru motorină. Dacă în anul 2016, valoarea era de 1,7975 lei pentru un litru, în anul de grație 2017  valoarea este de 1,4185 lei/litru. În aceste condiții, fermierii pierd circa treizeci de bani pe fiecare litru de combustibil, ceea ce înseamnă aproximativ 20% din valoarea totală. Nici domnul Bădălău, nici altcineva din Guvernul PSD, nu a dat o explicație de ce această scădere. Acestea sunt laptele și mierea promise de Bădălău  și de PSD pentru județul Giurgiu”, a mai spus în încheiere Marin Anton.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU