Așa cum anunța în conferința de presă de săptămâna trecută, liderul organizației județene a PNL, Marin Anton, cel care, cu aproape jumătate de lună a fost protagonistul unei altercații cu numărul doi din PSD, Niculae Bădălău, s-a prezentat astăzi la un cabinet atestat unde a făcut testul poligraf. Liderul PNL Giurgiu, a spus că a apelat la acest gest  pentru a demonstra că nu a mințit atunci când a afirmat că a fost agresat de senatorul social-democrat, președinteexecutiv al  PSD.

La scurt timp după finalizarea testului, dar și după ce a primit rezultatul, Marin Anton a pus la dispoziția publicației noastre raportul celui care a efectuat testul.

În ceea ce privește prelucrarea și interpretarea traseelor biodiagramelor obținute, în rezultat se precizează:

„Pentru Anton Marin, întrebările relevante (critice) pentru examinare au fost următoarele:

R1 – ÎN SEARA ZILEI DE 16.09.2017 L-AI PROVOCAT ÎN VREUN FEL PE BĂDĂLĂU NICULAE CU SCOPUL DE A SE AJUNGE LA AGRESIUNI? – NU

R2 – TU I-AI ADRESAT INJURII LUI BĂDĂLĂU NICULAE ÎN SEARA ZILEI DE 16.09.2017? – NU

R3 – ÎN SEARA ZILEI DE 16.09.2017 AI AVUT VREUN SCHIMB DE REPLICI CU BĂDĂLĂU NICULAE? – NU

R4 – ÎN SEARA ZILEI DE 16.09.2017 AI FOST LOVIT CU PUMNUL ÎN FAȚĂ DE BĂDĂLĂU NICULAE? – DA

R5 – AI FOST AGRESAT FIZIC ȘI VERBAL DE CĂTRE BĂDĂLĂU NICULAE ÎN SEARA ZILEI DE 16.09.2017? – DA

Analizând biodiagramele realizate pe parcursul testării nu putem constata apariția unor modificări psihofiziologice semnificative care să ne indice existența unui comportament simulat din partea subiectului la niciuna dintre întrebările relevante prezente în test.

Concluzie:

”Răspunsurile subiectului MARIN ANTON la întrebările critice ale speței: R1, R2, R3, R4, R5 nu au provocat în traseele diagramelor obținute modificările semnificative specifice prezenței indiciilor comportamentului simulat. La această certitudine, se adaugă și nivelul ridicat al indicilor de sinceritate corespunzător întrebărilor critice.”, se arată în raportul examinatorului specialist poligraf psiholog Alina Cotiga.

„În concluzie, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, Marin Anton, am spus adevărul, lucru pe care l-am afirmat permanent. Faptul că domnul Bădălău sau altcineva dintre cei care au asistat la evenimentul respectiv nu au avut curajul de a se prezenta la acest test, deși eu i-am asigurat că, dacă este nevoie, voi suporta cheltuielile, denotă faptul că ei sunt cei care mint. Asta este, păcat că acest test poligraf nu este probă în instanță, dar, moral, am demonstrat că nu am nimic de ascuns și că am spus, în toate aceste zile, adevărul!”, a mai precizat Marin Anton.

(Anna Lincă)