Marile târguri din județul Giurgiu nu sunt autorizate sanitar veterinar pentru comercializarea cărnii și a produselor animale. De unde putem cumpăra carnea de miel …

0
379

Prezenți la o conferință de presă în cadrul Prefecturii Giurgiu, ce a avut ca temă măsurile impuse de către DSVSA Giurgiu în perioada dinaintea sărbătorii Paștelui, cu scopul siguranței alimentare, reprezentanții acestei instituții, dir. Ion Ristea și Mădălina Florescu, au precizat faptul că atât Târgul de la Călugăreni, cât și cele din Bolintin Vale și Dobreni nu sunt autorizate sanitar vetarinar în ceea ce privește  vânzarea cărnii de miel sau a produselor animale.  

Cei doi precizau faptul că produsele tradiționale din carne, în această perioadă, nu pot fi cumpărate decât din unități înregistrate sanitar veterinar, fiind supuse controlului sanitar veterinar…

Ei menționau totodată că în fiecare duminică ( și nu numai), se efectuează controale de către echipe mixte, specializate, controale ce se vor continua până în ziua de Paște.

„S-a stat duminică, împreună cu salariații din Poliția Rutieră Giurgiu, la intersecția cu localitatea Ghimpați, de la ora 7:00 dimineața și până la ora 14:00, fiind oprite un anumit număr de autovehicule pentru control. Din data de 28 martie și până astăzi la controalele efectuate în trafic nu au fost găsite animale sacrificate la niciunul din vehiculele oprite de către polițiști”, ne spunea Mădălina Florescu.

La rândul său, încercând să răspundă la întrebarea jurnaliștilor de ce nu se crează, în această perioadă, un nou punct de sacrificare de care crescătorii de animale să se poată folosi, Prefectul județului, Florentina Stănculescu a conchis :

„Dacă exista un interes real pentru deschiderea unui nou abator/ punct de sacrificare, eventualii solicitanți ar fi prezentat până acum  documente la DSVSA și astăzi nu mai era subiect de discuție…!”

(Jurnal)