Marian MINA: ”PSD va susţine impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din România!”

0
125

Luni, 9 decembrie, vicepreședintele PSD, Marian Mina, (recent ales în conducerea colectivă la nivel Central), a participat la şedinţa Biroului Permanent Interimar BPI al Partidului Social Democrat. După cum notează acesta pe facebook-ul său personal, la întrunire au fost luate mai multe decizii  extreme de importante pentru cetățenii României.

Astfel, în primul rând, PSD va susţine impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din România! Trebuie ştiut faptul că NU vor fi afectate pensiile mici în niciun fel. Însă, pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget. Astfel, vom putea vorbi despre o rearanjare echitabilă a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea a fost deja adoptată de Senat, iar PSD o va susţine şi în Camera Deputaţilor.
PNL doreşte eliminarea doar a unor pensii speciale, în schimb PSD propune fără echivoc impozitarea tuturor pensiilor speciale! – precizează vice președintele PSD, Marian Mina.

Tot astăzi, am decis ca PSD să susţină principiul eliminării cumulului de pensie și salariu, în sistemul bugetar. Avem decizii ale Curții Constituționale în acest sens și va fi analizată în Parlament o variantă optimă – mai scrie președintele CJ Giurgiu.

În aceeași întrunire a Biroului Permanent Interimar s-a stabilit că PSD va susține ordinea constituțional. Ca atare, lansăm un apel către Guvernul PNL să facă același lucru! Pentru că, atunci când vom identifica derapaje constituţionale, inclusiv prin asumarea răspunderii Guvernului PNL pe legi care SUNT DEJA în Parlament, în dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională! – mai scrie Marian Mina.

Alături de colegii mei din conducerea centrală am decis şi că PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale ce încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia sau a Curții Constituționale din România! Aşa cum ştim, prima recomandă menținerea legislației electorale cu 1 an înainte de scrutin, iar a doua, cu 6 luni, iar ambele termene sunt depășite – precizează vicepreședintele PSD, Marian Mina.

(Jurnal)