DSC_0198După aproape cinci ani în care în Partidul Național Liberal – filiala Giurgiu – nu s-au organizat niciun fel de alegeri, conducerea partidului fiind asigurată de numiri și de interimate, primele asemenea alegeri au avut loc astăzi, 22 aprilie. Peneliștii din municipiu și-au ales, prin intermediul celor 229 de delegați prezenți la ședință, noua conducere.

După ce fiecare dintre cei trei candidați înscriși în cursă (Dana Andreea Danciu, Cosmin Marciu și Marian Măroiu) și-au spus ultimul cuvânt înaintea alegerilor, și după ce cei trei care se vor duela, săptămâna viitoare, pentru cea mai înaltă funcție la nivel județean în PNL, cea de președinte (Marin Anton, Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan) le-au amintit celor din sală de ce merită, fiecare, votul, s-a trecut la „lungul drum” al alegerii propriu-zise.

După vot, și după numărătoare, rezultatul a fost unul covârșitor în favoarea lui Marian Măroiu, care a obținut 124 din cele 227 de voturi valabil exprimate Ceilalți doi candidați au obținut 76 de voturi (Cosmin Marciu) și 27 de voturi (Dana Andreea Danciu). Două buletine de vot au fost anulate.

Imediat după anunțarea rezultatului votului, proaspătul președinte al PNL-ului din municipiu a declarat:

„Vă mulțumesc tuturor, sunt onorat de încrederea dumneavoastră. Să vă dea Dumnezeu sănătate și tot ce vă doriți. Mi-aș dori din tot sufletul să nu vă dezamăgesc și vreau ca, în anii care urmează, PNL să redevină forța politică numărul 1 în Giurgiu. Vreau ca fiecare dintre dumneavoastră să faceți parte din această echipă, și nu vreau să pierdem niciun membru. A fost bătălie internă până astăzi, de mâine trebuie să ne apucăm de treabă”, a mai spus Marian Măroiu.

Alegerile pentru președintele organizației județene a PNL vor avea loc sâmbăta viitoare, pe 29 aprilie.

(O.C.)

1 COMENTARIU