Manualele gratuite au  început să fie distribuite elevilor giurgiuveni de clasa a-XI-a şi a-XII-a

0
191

136901_1Până la data de 5 octombrie manualele pentru clasele a XI-a şi a XII-a ar fi trebuit să iasă din tipografii şi să fie livrate către inspectoratele şcolare. Acesta era termenul-limită!Lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla chiar de Ziua Educaţiei, constituid astfel o  frumoasă coincidenţă. În acest  mod elevii din clasele superioare ale liceelor vor beneficia, pentru prima oară, după 1990, de manuale cu titlu gratuit. Adică peste 3 milioane de manuale gratuite în toată ţara.

Contactată de jurnaliştii publicaţiei ”Jurnal Giurgiuvean” pentru a afla care este situaţia la nivelul judeţului nostru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.Ş.J.) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, ne-a declarat că 60% dintre manualele destinate elevilor giurgiuveni  au ajuns la depozitul de la Şcoala Nr. 8 şi că a început deja distribuirea lor către elevi. Domnia sa ne-a mai precizat că întârzierea s-a datorat imposibilităţii tipografiilor de a tipări într-un timp atât de scurt un număr atât de mare de manuale, iar unele edituri au prelungit contractele până la data de 15 octombrie, deşi termenul-limită era 5 octombrie.

Întrebată când vor ajunge manualele şcolare gratuite la toţi elevii giurgiuveni de clasa a-XI-a şi a-XII-a, prof. Georgeta Stănescu ne-a replicat că procesul de distribuire se va încheia în jurul datei de 18-20 octombrie.

Precizăm că în judeţul Giurgiu, la ora actuală există aproximativ 3.400 de elevi înscrişi în clasele superioare liceale, care beneficiază de manuale şcolare cu titlu gratuit, potrivit deciziei Ministerului Educaţiei.

(Teodora Nicolau)