Secretarul de stat pentru Învăţământ Preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru, recunoaşte la Europa FM că unul dintre manualele de Geografie aprobate pentru clasa a VII-a conţine greşeli.

Anterior, Europa FM a relatat că mai mulţi profesori de geografie s-au plâns că în manualul Editurii CD Press scrie printre altele, că Asia ocupă cea mai mare parte din emisfera nordică.

Manualul a fost aprobat de comisia de experţi a Ministerului Educaţiei, specialişti plătiţi să se asigure că la elevi, nu ajung informaţii greşite.

Nu este prima dată când Ministerul Educaţiei aproba cărţi cu greşeli, dar instituţia refuză să spună cine sunt experţii care dau undă verde tipăririi manualelor.

Manualele de Geografie corectate ar trebui să ajungă luni la elevii de clasa a VII-a, aşadar ele ar trebui refăcute, tipărite şi distribuite în următoarele trei zile lucrătoare.

Secretarul de stat pentru Învăţământ Preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru,  spune că acest lucru este posibil.