thumb_finala-europa-league-manchester-united-ajax-24-mai-protv_2Cu siguranță finala Europa League de miercuri seară  s-a desfășurat sub spectrul durerii poporului britanic, în urma atentatului de luni seară, de la Manchester.Expert în triumf,  Mourinho a câștigat al treilea trofeu pe banca lui United…

Partida a început de fapt cu un moment de reculegere dedicat celor 22 de morți și 59 de răniți …Paradoxal, finala s-a disputat  la Stockholm, un oraș ce de curând a fost și el victima  unui atac terorist încheiat cu victime…

Manchester United și-a completat astfel vitrina cu trofee și cu Europa League, singura cupă care-i lipsea. „Diavolii” au învins-o pe Ajax , pe Friends Arena, cu 2-0, după golurile înscrise de POGBA  (care i-a dedicat reuşita tatălui său, decedat recent ) și de Mkhitaryan ( min. 48). „Toți suntem United!”, spunea José Mourinho, înainte de meci. Așa a fost multă vreme în capitala Suediei. Și în oraș, în timpul zilei, cu poliția și trupele speciale în alertă maximă, și pe stadion.

Experiența britanicilor s-a arătat din primele minute ale partidei…De precizat că media de vârstă a jucătorilor  trimişi în teren de antrenorul Peter Bosz la Ajax Amsterdam  a fost de 22 de ani şi 282 de zile, cea mai mică a unei echipe care a jucat  vreodată o finală de cupă europeană.

Manchester United  la pas acest joc ,  câştigând astfel  singurul trofeu care îi lipsea din palmares:  Europa League. Aceasta este prima finală europeană pentru Manchester United din ultimii șase ani. Jose Mourinho se află la al doilea start în Europa League: în 2003, a cucerit trofeul cu Porto. Acum, a prins ultimul act cu United. Pentru Ajax partida de miercuri seară a  fost prima finală europeană după 1996. 

 Și iată că miercuri seară s-a mai încheiat un capitol al acestui sport rege,  pe întreaga planetă,  la numai 48 de ore  după ce Marea Britanie tocmai  trecuse printr-un coșmar greu de închipuit. Asta nu i-a împiedicat pe  fanii celor două echipe  din Marea Britanie și din Olanda   să se  întâlnească miercuri seara  în tribunele stadionului din Stockholm  și să-și susțină 90 de minute ,  compatrioții, în  finala Europa League.

O seară magică după ce Europa a  sângerat din nou. Dar viața continuă…

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Cu inima alaturi de Manchester ! Daca esti crestin iti iubesti aproapele si nu-l omori incalcand decalogul. Vad ca dupa atentat apar fel de fel de imami sau cum le spun celor care conduc moscheile lor, dar sincer ma lasa rece scuzele lor. N-am auzit pana in prezent crestin care sa faca ce fac acest musulmani. In schimb noi romanii le aprobam sa construiasca o mare moschee la Bucuresti. Asa le-au aprobat si englezii ca sunt baieti buni. Dar eu zic…..ia du-te si dumneata draga patriarh sau prim ministru sau presedinte la Instanbul sa vedem daca Erdogan va da voie sa construiti vreo catedrala acolo.