Sub titlul „Se întâmplă la Giurgiu – Poveste cu semne de întrebare despre… COVID”, recent, un coleg de breaslă din media locală solicita managerilor câtorva instituții (Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Direcția de Sănătate Publică), să răspundă la o serie de întrebări privind starea de sănătate a cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, despre care se spunea că li s-ar fi interzis (atât la momentul depistării pozitive, dar și acum) să vorbească despre boală, despre tratament sau despre condițiile în care au fost tratați.

În acest context, reporterii publicației noastre au luat legătura cu managerul unității sanitare, Mihaela Rață, care a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Nu intru în jocul lor. Nu s-a impus nimănui să tacă, nu i s-a spus nimănui ce să declare. Cadrele medicale au refuzat, la un moment dat, să meargă la hotel, pentru că, susțineau dumnealor, de acolo s-ar fi infectat. Repet, nu le-am pus lacăt la gură, i-am lăsat să vorbească, să spună ce au de spus, dacă au ceva de spus. Cât despre acuzațiile legate de tratament sau de lipsa acestuia, în unele situații, dați-mi voie să cred că medicii specialiști au știut ce fac. Nu cred că cineva se poate substitui unui medic specialist în ceea ce privește medicația într-un anume caz”, a mai declarat Mihaela Rață.

Reamintim că publicația noastră a denunțat de la început starea de acalmie, ba chiar de ignoranță a DSP Giurgiu, față de acest subiect ce a ținut pe jar, săptămâni de-a rândul, opinia publică giurgiuveană.

Eforturile noastre precum și ale colegilor noștri din mass-media, numeroasele apeluri și sesizări către Prefectura Giurgiu, către liderii politici, către factorii decizionali din Ministerul Sănătății, pentru o informare corectă a cetățenilor în acest caz și totodată o reală implicare a conducerii Direcției de Sănătate Publică Giurgiu privind rezolvarea urgentă a situației, au culminat cu înlocuirea managerului general al instituției.

(Jurnal)