Bugetul.ro  ne oferă un inedit top 10 cu pensiile speciale plătite cel mai bine în România! Conform sursei, clasamentul a fost realizat în baza unor informații primite de la Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Astfel, 9 din cei 10 beneficiari de pensii speciale sunt foști magistrați. La solicitarea Bugetul.ro, Casa Națională de Pensii a făcut publice pensiile speciale plătite cel mai bine în România.

Primul loc este ocupat de un fost magistrat, care are o pensie de serviciu brută de 56.816 lei.

În mod surprinzător, pe poziția secundă se află (surpriză!) o persoană care a făcut parte din aviația civilă din România. Respectivul are o pensie specială de 39.144 de lei (sumă brută).

Top 10 pensii speciale:

Conform acelorași surse și potrivit informațiilor primite de la CNPP, în luna iunie, în România au existat 9.084 de pensionari speciali, printre aceștia nefiind incluși cei care fac parte din sistemele neintegrate sistemului public de pensii: sistemele proprii de asigurări sociale ale cultelor recunoscute de lege, sistemul de pensii al avocaților, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Administrației și Internelor, a Ministerului Apărării Naționale, respectiv a Serviciului Român de Informații.

Astfel, din cei 9.084 de pensionari speciali 3.514 sunt foști magistrați. Pensia medie primită de aceștia, în luna iunie, a fost de 14.278 de lei, din care peste 13.000 de lei au fost suportați de statul român, adică de noi, cetățenii de rând, și nu din cotribuțiile lor la pensie.

Pe locul al doilea s-au aflat românii care au ieșit la pensie în baza Legii pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România. Ei au primit o pensie medie de 10.742 de lei, din care 7.819 lei au fost achitați din Bugetul de Stat.

Podiumul a fost completat de foștii angajați, acum pensionari, ai Curții de Conturi. 7.620 de lei a fost pensie medie primită de aceștia în luna iunie.

Pentru achitarea pensiilor speciale în luna iunie, din Bugetul de Stat a fost alocată suma de 83.906 mii lei.

(Jurnal)