”Majoritatea” a decis în prima ședință ordinară a noului Consiliu Județean Giurgiu  

1
161

DSC01852 (1)Vineri, 15 iulie, s-a desfășurat prima ședință ordinară a Consiliului Județean Giurgiu, după validarea noilor mandate, avându-l ca președinte pe Marian Mina.

Ordinea de zi a inclus 17 proiecte de hotărâre, printre care Aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a noului Consiliu. La acest proiect, consilierii ALDE au prezentat  nu mai puțin de 15 amendamente, necesare – după cum precizau aceștia –  pentru completarea lui în urma  anumitor ”scăpări”, întărind astfel acuratețea și echitatea regulamentului. 

 Amendamentele se refereau, printre altele, la stabilirea exactă a rolului prefectului în cadrul ședințelor, la obligativitatea prezentării referatelor de către compartimentele de specialitate, indiferent de caracterul ședinței, și la limitarea duratei minime a luării de cuvânt pentru un consilier pentru un proiect de hotărâre. Mare parte din aceste amendamente nu au fost însă aprobate de către consilierii județeni, argumentele consilierilor ALDE nefiind suficient de convingătoare pentru ei. Pentru a nu rămâne, probabil, mai ”prejos”, consilierii PNL au conceput  la rândul lor câteva amendamente asemănătoare, însă  Mihnea Boerescu – cel care le-a prezentat, insistând asupra importanței lor – nu a reușit să îi determine pe colegi  să le voteze.

 (Teodora NICOLAU)