Mai mulți elevi giurgiuveni au fost sancționați de jandarmi pentru o încăierare…

0
439

Mai mulți elevi de liceu, din municipiul Giurgiu, au fost implicați  joi, 11 aprilie, într-un scandal, la ieșirea de la ore. Jandarmii care se aflau în zonă pentru a preveni astfel de situații au intervenit și i-au identificat pe toți cei implicați.

Incidentul s-a produs  în jurul orei 18.30, la intersecția străzilor ”23 August”  cu  ”Tudor Vianu”.

Aici, jandarmii au observat un grup de elevi în care  unul dintre băieți sângera în zona feței. Ei au oprit pentru a afla ce s-a întâmplat…

Elevul de 16 ani le-a povestit că a avut un conflict cu un coleg în urma unei glume făcute în clasă, iar la finalul programului acesta din urmă ar fi chemat alți 2 tineri pentru a-i lua apărarea.

La fața locului nu se mai aflau toate persoanele indicate, motiv pentru care jandarmii au mers spre șos. Alexandriei și i-au găsit pe toți cei care au participat la eveniment: 3 tineri de 16-17 ani.

Pentru că elevul lovit era minor, au fost contactați și părinții acestuia. În acest caz, jandarmii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale.

În acest context jandarmii giurgiuveni reamintesc faptul  efectivele lor sunt prezente în zona următoarelor instituţii de învăţământ la intrarea / ieşirea elevilor de la cursuri: Colegiul Național „Ion Maiorescu”; Liceul Teoretic „Tudor Vianu”; Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”; Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu; Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti; Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale; Şcoala gimnazială nr. 1 din Clejani.

Toitodată aceștia menționează că în permanență colaborarea cu directorii instituţiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei este foarte strânsă, astfel încât fiecare situaţie  va fi gestionată în mod corespunzător.  Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, au fost stabilite următoarele direcţii de acţiune:

  • prezenţa în zona instituţiilor de învățământ pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială;
  • desfăşurarea unor acţiuni comune cu alte instituţii pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului, prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri sau a altor substanţe halucinogene, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc.

  (Jurnal)