Mai multe familii din comuna Bucșani sunt rupte de civilizație din cauza unui drum impracticabil pe vreme rea. Autoritățile nici măcar nu știu dacă drumul e al lor…!?

0
872

117783759O comunitate de 8 familii care locuiesc în zona Gării Angheleşti ( comuna Bucșani,  județul Giurgiu), reclamă faptul că nu au cale de acces la locuinţele lor, deoarece drumul care face legătura dintre Drumul Comunal 191 şi Halta Angheleşti este într-o stare avansată de degradare. În zonă a fost un şantier al celor de la schelele  de extracţie Videle şi toate materialele de construcţie, utilaje, trafic greu – au fost aduse pe acest drum care s-a degradat şi mai mult, ne  declara unul dintre membrii acestor familii. Cetăţenii mai spuneau că în zona Gării nu se poate intra cu maşina decât atunci când vremea este bună. Când timpul este nefavorabil nu se poate circula deloc, nici ambulanţele, nici maşinile pompierilor nu pot avea acces…

  Cetăţenii ne mai spuneau că au făcut mai multe reclamaţii verbale la Primăria din Bucşani, dar fără niciun efect.

Pentru a afla ce se poate face pentru remedierea acestei situații, ne-am adresat primarului comunei Bucșani, Radu Pătrășescu, care ne-a rugat să le transmitem celor 8 familii din zona Gării Anghelești să vină în audiență la Primărie, iar domnia sa se va interesa dacă acest drum este în administrarea sa sau în cea a Primăriei Clejani: Tot ce pot să vă spun în momentul de față este că nicio stradă, nicun drum din comuna Bucșani nu este impracticabil. Toate sunt asfaltate sau în pregătire pentru asfaltare, dar în niciun caz impracticabil. Dacă se va dovedi că acest drum aparține de noi, vom demara imediat lucrările de remediere, de aceea vă rog să le transmiteți persoanelor în cauză să vină la Primărie în audiență, și, împreună, să găsim soluția acestei probleme, ne-a mai spus primarul Pătrășescu.

De ce acești cetățeni sunt chemați în audiență la Primărie nu am înțeles atâta timp cât se poate constata la fața locului dacă lucrurile sunt reale sau doar o născocire…Ciudat este că , după cum decalara primarul Pătrășescu, nici măcar nu se cunoaște cui aparține acest drum. Cu siguranță peste puțină vreme vom lua legătura din nou cu primarul din Bucșani pentru a afla cât de operativ  s-a dovedit la solicitarea sătenilor , cei care l-au ales pe această funcție, tocmai pentru a le rezolva problemele cu care se confruntă.

 (Teodora Nicolau)