Deşi repartizarea biletelor de tratament a fost făcută relativ târziu, după primul trimestru al acestui an, numărul biletelor valorificate până în prezent a depăşit trei sferturi.

Conform informaţiilor furnizate de Marian Dumitru, directorul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, până la data de 8 august, la nivelul instituţiei au fost depuse 2.652 cereri, majoritatea (circa 80%) fiind pentru perioada iunie-august 2018.

„Pentru cele 19 serii, instituţiei noastre i-au fost repartizate 1.402 bilete de tratament, dintre care, 1.068 au fost valorificate (circa 76%).

Pentru seria a12-a, cu plecări din: 11-12-13-14 august 2018, au fost alocate 192 bilete (din care 27 gratuite), 188 bilete fiind vândute.

Durata sejurului (seriei) este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile.

Cererile se depun cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul de tratament.

Pentru a fi luate în considerare, cererea trebuie să aibă completate toate câmpurile (faţă-verso) şi să fie însoţită de toate documentele justificative solicitate”, ne mai preciza directorul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu.

 

În cursul anului calendaristic, persoanei îndreptăţite i se poate elibera un singur bilet de tratament, solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni.

Răspunderea pentru modul de completare şi corectitudinea datelor din cerere revine în totalitate solicitantului, iar cererile şi documentele aferente (copie BI/CI) se pot transmite prin poştă, fax, e-mail sau se pot depune direct la sediul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar din sistemul public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament.

 

În cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii, contribuţia individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie.

 

Conform directorului Marian Dumitru, în această perioadă, sunt preferate următoarele staţiuni: Mangalia, Techirghiol, Căciulata, Covasna, Herculane, Felix, Sărata Monteoru, Olăneşti, Vatra Dornei, Saturn, Eforie Nord, Govora, Călimăneşti şi Sovata.

(Jurnal)