steag_gaurit_protest_dcnews_32170900Astăzi, începând cu ora 15.30, la acţiunea de protest a USL, denumită „miting pentru libertate” erau aşteptați să participe 10.000 de persoane.

De la Arcul de Triumf, manifestanţii au plecat în marş pe Şoseaua Kiseleff, până în apropierea sediului Guvernului, unde au rămas pentru miting până la ora 18.00.

Partidul Naţional Liberal, este cel care a cerut autorizarea protestului,  Presa anunţa că  au plecat spre Capitală autocare din toate marile oraşe ale României, pline cu susţinători ai mitingului de astăzi, organizat de USL. Două autocare au plecat şi din Timişoara.

img20170118wa0009

Cei care vin să protesteze în Bucureşti sunt membrii ai partidelor, studenţi cu toate examenele luate.   Klaus Iohannis, prezent la manifestație la ora 18 și 20 spunea: Românii pe buna dreptate sunt indignati. Presedintele Iohannis a stat în piață aproximativ 10 minute, după care a plecat nu înainte de a le spune protestatarilor: „Am venit aici în Piata Universitatii, ca si miile de romani, ca sa-mi arat indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislatia din Romania, vrea sa slăbeasca statul de drept, ori asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci și sute de politicieni certati cu legea sî-i gaseasca cu dosarele curate si să continue faradelegile. Romanii pe buna dreptate sunt indignati”, a mai spus șeful statului.

iohhs-465x390

Imediat după asta protestatarii au plecat spre Guvern. S-a strigat: „Iohannis e cu noi„, „La guvern„, Bucurestiul cere „Fara grațiere!”

Cele mai multe scandări au fost la adresa politicienilor care vor sa modifice Codul Penal si să grațieze câteva mii de deținuti.

protest-legea-amnistiei-1-300x300

Pe drum, alte persoane s-au adunat coloanei, astfel că în jurul orei 19.30 erau  aproximativ 20.000 de manifestanți, potrivit Digi TV.

 ”Elefantul” de care amintea președintele Iohannis la ședința Guvernului, a fost simbolul protestului…

Romanii-ies-in-strada-impotriva-gratierii--Mihai-Sora-si-supravietuitori-de-la-Colectiv-merg--duminica--la-Universitate--font-color--red---b-UPDATE--b---font-

 

 Romani stabiliti la Bruxelles si la Paris au protestat, de asemenea, fata de masurile anuntate de guvernatii de la Bucuresti.

 La Cluj-Napoca, peste 3.000 de oameni si-au strigat nemultumirea in centrul orasului. S-a scandat: „Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta”, „Romania, trezeste-te!”Oamenii  protesteaza și la Iași, Baia Mare, Pitesti și Sibiu.

s604x0_Protest_Piata_Unirii

Tudor Chirilă, care a participat la proteste, a declarat pentru corespondetul Știrilor Pro TV: „Oamenii nu ies în strada ca sa rastoarne ordinea prin vot, oamenii ies ca sa se guverneze corect, sa nu se dea ordonante de urgenta pe teme atât de importante cum sunt gratierea si amnistia si oamenii vor ca cei care au furat sa plateaca pâna la capăt.”

Protestatarii din Piata Universitatii au steaguri și pancarte cu mesaje precum „Ministru’ cu plagiat trebuie remaniat”,Referendum pentru toti, sa stim daca suntem hoti”.
Oamenii scandeaza „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, „Jos Guvernul”, si „In democratie, hotii stau la puscarie”.

 img20170118wa0002

De asemenea, au fost  anunțate mitinguri și la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

Organizatorii protestului mai sustin că ar mai trebui cerută demisia ministrului Sănătății, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum și demisia președintelui CNA, pentru ”lipsa de reacție la manipulări care devin din ce în ce mai agresive și pentru subordonarea politică”… ”Nu-l uităm pe Ciorbea”.

Proteste au avut loc și miercuri seara, când aproximativ trei mii de oameni au ajuns în marș, din Piata Universitatii, în fața sediului Guvernului, scandând: „Demisia, demisia!”, „DNA sa vina să vă ia!”, „Jos penalii!”, „La inchisoare, nu la guvernare!”, „Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta!”, „Hotii!”, „Romania, trezeste-te!”, „PSD, ciuma rosie!”, „ALDE si cu PSD, aceeasi mizerie!”.

Filosoful Mihai Şora a mers la rândul său la mitingul din Piața Universității, vorbind despre „asaltul asupra Justiției prin ordonanțe cu dedicație pentru oligarhi„.

(Jurnal)