dsc02102
Luni, 12 septembrie, a sunat clopoțelul de început de an școlar pentru mai bine de 37.000 de elevi și preșcolari giurgiuveni, din cele 200 de unități de învățământ  ale județului.

Ca în fiecare an, la Liceul-emblemă al municipiului Giurgiu – Colegiul Național ”Ion Maiorescu” – a fost organizată o festivitate de deschidere a noului an școlar 2016-2017, la care au participat, pe lângă cadre didactice ale instituției, elevi și părinți, și câteva personalități locale, printre care: primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu; viceprimarii Ionuț Cioacă și Ion Dragomir, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, inspectorul școlar general, prof. Gigi Oprișan; subprefectul județului, Laurențiu Țintea, purtătorul de cuvânt și consilierul local din partea ALDE Giurgiu, Ionel Muscalu, dar și distinsul prof. Ion Dincă, fostul director al unității de învățământ.

Deschiderea oficială a noului an școlar la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” a fost binecuvântată prin slujba susținută în debutul ceremoniei de un sobor de preoți. Apoi, fiecare dintre invitați a dorit, în cadrul discursului susținut cu această ocazie, să le ureze elevilor mult succes, multă sănătate și multă putere de studiu în noul an școlar.

Dragi elevi, ne-am dori să considerați CNIM drept a doua voastră casă și, ca urmare, ne-am dori ca la finalul școlarizării voastre în acestă instituție, fiecare dintre voi să puteți pleca ”înarmați” cu un bagaj valoros de cunoștințe, cu amintiri frumoase, cu relații de prietenie pentru o viață și cu repere morale solide ca bază a dezvoltării ulterioare. (…) Să tratați școala ca pe un drept, și nu ca pe o obligație. Prin urmare, implicați-vă cât mai mult în problemele școlii, căutați să le fiți utili celor din jur și responsabili în tot ceea ce faceți. Stimați părinți, să aveți certitudinea că în școala noastră copiii dvs. vor primi o educație de foarte bună calitate. Dorim să vă implicați cu toată dăruirea în activitățile pe care le desfășurăm cu și pentru copiii dvs. Colegilor mei, cadre didactice ale Colegiului, le adresez felicitări pentru profesionalismul de care au dat dintotdeauna dovadă și le urez sănătate și putere de muncă în continuare (…) Afirm cu certitudine că școala noastră astăzi poate fi considerată un etalon și un model instituțional pentru toate școlile din județ și pentru multe unități de învățământ din țară. (…) Vă urez tuturor un nou an școlar cu multe realizări! Doamne-ajută!, a spus directorul Colegiului, prof. Mirela Delea.

dsc02106 dsc02114 dsc02103