Lucruri pe care nu le știți despre personajele din  ”Las Fierbinți”

0
4820

Câți dintre voi nu au dorit să afle mai multe despre viața particular , în afara platoului de filmare a personajelor central din Las Fierbinți. Iată că Jurnal giurgiuvean vă satisface această curiozitate  oferindu-vă lucruri inedite, neștiute despre Bobiţă, Dorel, Celentano, Giani şi Gianina, Firicel , Aspirina, Vasile, Robi, Dalida sau Ardiles.

27 de lucruri puţin sau deloc ştiute despre actorii din Las Fierbinţi

Mihai Bobonete era cunoscut  de unii din  spectacolele sale de stand-up comedy. Ulterior a apărut această oportunitate, rolul lui Bobiță din Las Fierbinți. De unde atâta originalitate în jocul lui Bobonete, în ceea ce privește rolul de cârciumar? Foarte simplu…Tatăl lui Bobonete a avut o cârciumă la ţară, exact cum are acum Bobiţă în serial, iar el s-a ocupat, în perioada adolescenţei, de chestiunile administrative. Acelaşi Bobonete a ajuns actor datorită lui Octavian Strunilă (actor) ca­re i-ar fi zis, după o petrecere maraton: “Bă, vino să dai la Actorie la Bucureşti”.

04-05-foto-5

Pe Gheorghe Ifrim (foto) – Vasile, primarul satului –     Mărginea­nu îl ştie încă şi de mai multă vreme. “Pe Gigi îl acuz că a petrecut cu mine şi cu 27 de sticle de vin, acum 20 de ani, când a aflat că a luat examenul la Teatru şi Film”, spunea el colegilor în mai 2015. Se fac, deci, 22 de ani de prietenie…

04_foto-4---Margineanu

 Mărgineanu e de formaţie inginer şi nici prin cap nu-i dădea, cu ceva vreme în urmă, c-o să devină vedetă în showbiz. Cânta numai pe la petreceri, pentru prieteni, până să-şi facă puţin curaj  De vreo doi ani, Mihai, care e pilot cu patalama, are şi propriul avion, un Cessna, iar la sfârşitul anului trecut s-a înscris la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, de unde vrea să iasă pilot de linie.Hoţul satului, responsabil de peste 80 de furturi în “Las Fierbinţi”, Mărgineanu a cunoscut reversul medaliei în viaţa reală: “Mi-au furat schiurile din maşină”, ne-a spus el. Bobonete şi Mihai Mărgineanu interpretul hoţului Ardiles, sunt vecini – stau într-un bloc cu trei etaje din Băneasa, ridicat chiar de firma lui Mărgineanu. Se cunosc de 13 ani!

04_foto-6

Mirela Oprişor  se visa jucând o doctoriţă în Fierbinţi, nicidecum  curva satului. Numai că soţul ei, scenaristul Mimi Brănescu, i-a scris… rolul Aspirinei. Și ce-ar fi putut spune ceva împotriva soțului…!

04_Mimi-Branescu

Mimi Brăescu, scenaristul de geniu a dezvăluit că ideea serialului nu a pornit de la el, ci de la Leonid Doni, interpretul poliţistului Robi…V-ați fi putut închipui acest lucru?

04_foto-8

Robi, pe numele real Leonid Doni,  polițistul neghiob, s-a făcut  a­tât de cunoscut cu rolul și cu  uniforma sa, încât anul trecut, actorul originar din Republica Moldova dezvăluia faptul  că l-a oprit Poliţia pentru depăşirea vitezei legale, iar când l-au recunoscut, agenţii i-au spus să-şi completeze singur procesul-verbal pentru amendă…

04_foto-10

Constantin Diţă este foarte diferit în realitate de şmecherul Giani din serial: e familist convins, tată a doi băieţi – unul de aproape 6 ani, celălalt născut vara trecută. În adolescenţă, Costi Diţă a fost rocker, cu plete negre şi cercei!

04-foto-11---

Prostuţa Gianina, pe numele ei, An­ca Du­­­mitra este în realitate la polul opus față de personajul pe care-l interpretează, Nu numai că este frumoasă dar e și  deşteaptă foc . Extrem de talentată, actriţa face roluri dramatice excelente şi e lăudată de toţi cei care merg s-o vadă pe scena teatrelor.

04_foto-12-

Gheorghe I­frim are un frate care-i seamănă leit şi pe care, de altfel, admiratorii înrăiţi ai serialului l-au şi văzut într-un episod din “Las Fierbinţi”! Lucian Ifrim este mai mare cu un an decât Gheorghe şi e tot actor.

04_foto-13

Celentano a lucrat într-un parc de distracţii din Coreea

Și în sfârșit  Celentano, jucat superbisimo de Adrian Văncică. Scenaristul Mimi Brănescu  a jurat că a avut un coleg de clasă care era poreclit aşa. Probabil că n-o să vă vină să credeți că rolul de  bețiv al  satului nu i-a fost atribuit de la început lui Adrian Văncică. Acesta  a fost abia a doua opţiune pentru rolul lui Celentano.  Din fericire s-a dovedit a fi cea mai potrivită. Într-o primă fază, Mărgineanu ar fi trebuit să-i dea viaţă beţivului din sat. Pe la 20 şi ceva de ani, Văncică măsturisea că a lucrat vreme de un an într-un parc de distracţii tocmai în …Coreea!  Casa din “Las Fierbinţi” a lui Celentano îi aparţine unui sătean pe nume Bucă, drept pentru care echipa serialului îi spune acum,  la mişto, Buchingăm! Adevăratul beţiv din Fierbinţi, care i-a servit drept inspiraţie lui Văncică în construirea personajului, se pare că a renunţat între timp la alcool…după ce a văzut primele episoade ale serialului.

04_foto-14

Dalida, sau Ecaterina Ţugulea vine tocmai de peste Prut, ca și Leonid Doni , polițistul Robi. Spre deosebire de personajul ei, Dalida, care nu-şi găseşte un bărbat orice ar face– e o soţie şi o mamă fericită. Tincuţa, aşa cum o alintă prietenii, anul trecut s-a măritat şi a născut și un băieţel.

04_foto-15

Pe lângă talent actoricesc, Mihai Rait Dragomir are şi o supervoce, lucru demonstrat la ultima ediţie “Vocea României”, unde a intrat în echipa Loredanei. În serial, Mihai Bobonete şi Mihai Rait Dragomir sunt fraţii Bobiţă şi Dorel. Şi în realitate, cei doi sunt aproape… ca fraţii. Au o prietenie strânsă, ce datează din copilărie şi pe care au pecetluit-o tatuându-şi-i pe gambe unul pe Stan (Mihai Rait), celălalt pe Bran (Bobonete). Bobonete şi Rait au o legătură mai profundă decât ne-am aştepta cu “Las Fierbinţi”: episodul-pilot a fost filmat în Giurgeni, comuna natală a celor doi, dar nu a fost difuzat niciodată. Echipa s-a mutat apoi în altă parte a judeţului Ialomiţa, în deja celebrul Fierbinţi-Târg.

04_foto-16

Cuzin Toma, interpretul lui Firicel, are cea mai impresio­nantă poveste de viaţă dintre toţi actorii din serial. A plecat de-acasă la 11 ani, ca să-şi facă un rost, şi până să ajungă actor, a lucrat în mină, apoi la o shaormerie, a fost paznic de şantier şi de bloc, dar şi agent imobiliar şi dansator într-un ansamblu folcloric. Acelaşi Cuzin Toma apare gol puşcă în filmul alb-negru “Aferim”, regizat de Radu Jude şi premiat anul trecut cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin.

04_foto-9---toti

Gaşca s-a format în timpul filmărilor pentru un alt serial

Leonid Doni a mai îmbrăcat uniforma de poliţist pentru un rol, cel din serialul “Vine poliţia” făcut tot de PRO TV. De fapt, această producţie a adunat o mare parte a actorilor care se regăsesc acum în “Las Fierbinţi”, pe lângă Leonid: Mihai Bobonete, Alina Chivulescu (soţia primarului), Ghe­orghe Ifrim (Vasile, primarul), Constantin Diţă (Giani), Mihai Rait Dragomir (Dorel), Horaţiu Mălăele (Moş Peleus).

(Jurnal)