Anunț major pentru șoferii români care ajung în Brașov.  Polițiștii fac controale riguroase și folosesc cel mai modern pistol radar din România la acest moment. Cei care încalcă regulile vor fi aspru amendați.

Potrivit ultimelor informații, primăria orașului a achiziționat cel mai modern pistol radar din România la acest moment, iar furnizorul autorizat a predat deja, joi, municipalității dispozitivul, care va intra în dotarea Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, după adoptarea unei hotărâri de consiliu local în acest sens.

În ceea ce privește utilizarea dispozitivului, acesta urmează să fie folosit doar pe teritoriul municipiului Brașov, pentru a ajuta activitatea Poliției Rutiere și pentru a contribui astfel la reducerea numărul de accidente cauzate de viteza excesivă.

TruCAM2 va pune la dispoziția agentului de poliție nu numai o fotografie HD de înaltă rezoluție, ci și un scurt clip video. Camera este complet automatizată (focalizează automat, oferă cea mai bună claritate și luminozitate) și este nu numai un instrument de măsurare a vitezei, ci poate furniza date GPS și transmite prin WiFi, către un operator, datele înregistrate, pentru vizualizare imediată. În ceea ce privește distanța de focalizare, pistolul radar este singurul tip de dispozitive de acest fel omologat în România, care poate detecta viteze ale autovehiculelor între 0 și 300 km/h.

De asemenea, un alt lucru pe care noul pistol urmează să îl facă este sporirea siguranței în cazul șoferilor și a siguranței publice pe teritoriul municipiului.

(Jurnal)