masini-vanzareExasperaţi de faptul că, în general, samsarii îşi lasă autoturismele pe domeniul public al municipiului, cu afişul „de vânzare”, consilierii locali ai Municipiului Slatina au hotărât că aceşti “”vânzători”, sau mai degrabă “intermediari”, trebuie să achite o taxă zilnică Primăriei, în valoare de 56,25 lei.

Taxarea celor care îşi pun maşinile de vânzare pe domeniul public, în parcări sau pe stradă, este o măsură care vine după modificarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Slatina, referitoare la aprobarea Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Slatina şi modalitatea de încasare a taxei pentru vehicul/autovehicule scoase la vânzare, conform Mediafax.

Taxa care trebuie plătită se asimilează unui loc de parcare, care este de 12,5 metri pătraţi.

Reprezentanţii municipalităţii spun că modificarea reprezintă „o intrare în normalitate”, iar cei care desfăşoară activităţi de comerţ pe domeniul public al Slatinei trebuie să fie taxaţi, conform legislaţiei în vigoare.

Cei care vor continua să afişeze semne cu „de vânzare” în parbrizele autoturismelor, fără a avea taxa achitată, care se ridică la 56,25 lei pe zi, se pot alege cu amenzi de până la o mie de lei.

„Constituie contravenţie ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Slatina cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare fără a deţine acord de ocupare temporară a domeniului public sau fără ca acesta să fie afişat la loc vizibil şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei”, se arată în proiectul modificat.

Un exemplu care ar putea fi urmat de toate primăriile din ţară, inclusiv de CL Giurgiu care s-a confruntat în ultima vreme foarte des cu astfel de exemple…

(Jurnal)