AcasăActualitateLocuitorii comunei Daia pot depune dosarele pentru subvenţii la încălzirea locuinţei

Locuitorii comunei Daia pot depune dosarele pentru subvenţii la încălzirea locuinţei

Cetățenii comunei Daia pot depune deja, începând cu data de 3 octombrie 2022, cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinței pentru sezonul rece 2022-2023.

Cetăţenii cu venituri mici, care nu-și pot permite costul integral al încălzirii locuinței și care pot cere ajutorul de stat, sunt persoanele singure sau familiile. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată în timpul sezonului rece, adică între noiembrie 2022 și martie 2023.

Pot beneficia de ajutor de încălzire a locuinței, familiile cu venituri lunare de până la 1.386 lei pe fiecare membru și persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei.

Familiile și persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei pe membru de familie sau de 2.053 lei pentru persoana singură, beneficiază lunar inclusiv în perioada sezonului rece de un supliment pentru energie în sumă fixă acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate în cuantum de:

 • 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

 • 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului și se poate solicita o dată cu ajutorul de încălzire”, se precizează în comunicatul Primăriei Daia, semnat de primarul comunei, Adrian Florin Șerban.

Pentru dosarul pe care-l veți depune la Primărie, veți avea nevoie de următoarele documente:

 • Cerere tip (completata la primărie)

 • Adeverință registrul agricol (de la primărie)

 • Copii documente pentru toți membrii familiei

 • Adeverință de salariat, cu venitul net sau cupon de pensie

 • Adeverință ANAF (cererea se depune la sediul primăriei)

„Potențialii beneficiari sunt rugați să se adreseze Primăriei Comunei Daia la compartimentul asistență socială” se mai precizează în același comunicat.

Ajutorul de încălzire se acordă:

 • numai pentru un singur sistem de încălzire

 • numai familiilor şi/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei

 • numai pentru o singură locuinţă (pentru locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă)

 • numai titularului contractului/convenţiei individuale încheiat/încheiate cu furnizorul

 • numai consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă formă de încălzire, au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi au contracte valabile de furnizare a energiei electrice (în cazul solicitării ajutorului pentru încălzirea cu energie electrică).

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
55 %
2.5kmh
86 %
Dum
26 °
lun
31 °
mar
29 °
mie
25 °
joi
10 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!