taieci„În calitate de președinte al Camerei Deputatilor si de presedinte al PSD, fac un apel catre toti colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptam legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificarilor Guvernului la cele două Coduri. Înteleg că toate partidele parlamentare îsi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a declarat Liviu Dragnea.

El a explicat că dezbaterea în procedura de urgenta a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare speciala în această privință.

Am văzut ca unele partide au cerut dezbaterea în procedura de urgenta a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresa pentru acest lucru. Întrucât e vorba de o ordonanta de urgență, ea trebuie dezbatuta în regim de urgență. Asa spune Constitutia Romaniei la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca aceasta procedura de urgență sa fie parcursa în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonantei 13 si sa trimita rapid legea spre promulgare”, a indicat președintele Camerei Deputatilor.

Potrivit prevederilor legale, orice ordonanță de urgență trebuie aprobata sau respinsa, în Parlament, printr-o lege. În acest moment, Ordonanțele 13 și 14 sunt în Senat. Daca exista vointa politica, în doua săptamâni, Parlamentul poate respinge Ordonanta de modificare a Codului penal si o poate transforma în lege pe cea care abroga toate aceste prevederi care au scos sute de mii de români la proteste.

(Jurnal)

         

1 COMENTARIU