LIVIU DRAGNEA arată ce riscă România, în următoarele 3 luni…! Ce cadou face PSD, Opoziției și președintelui Iohannis!

2
364

61337310 Convinși că premierul Grindeanu va ceda presiunilor, liderul PSD, Liviu Dragnea a anunțat că, joi,15 iunie  va convoca un nou Comitet Executiv (CEx), pentru a discuta împreună cu colegii de la ALDE despre noua propunere de prim-ministru pe care i-o vor înainta președintelui Klaus Iohannis.

 Liderul PSD a refuzat să spună dacă vor depune o moțiune de cenzură împotriva lui Grindeanu în cazul în care acesta nu demisioneaza. Dragnea a afirmat însă ca speră ca Grindeanu „să nu se agațe de procedură”.

Președintele PSD a anunțat că liderii coaliției îi vor trimite președintelui Klaus Iohannis o adresa oficială privind decizia legata de retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că  raportul de evaluare „a dus la concluzii nedorite – o slabă performanță a Guvernului”.

Potrivit liderului PSD, „continuarea guvernării în actuala stare, cu Grindeanu sau nu premier, riscă ca România, în 3 luni , programul de guvernare să devină imposibil de pus în practică”.

Potrivit unor surse din PSD, în CEx i s-ar fi oferit trei job-uri lui Sorin Grindeanu, dacă acceptă să își dea demisia din funcția de premier.Prima reiterează oferta de a fi nominalizat în locul lăsat liber de Mișu Negrițoiu, demis de la conducerea ASF.

Alte variante pentru retragerea strategică a premierului ar fi fost șefia SIE sau conducerea Curții de Conturi, după pensionarea lui Nicolae Văcăroiu. 

Numirea la Autoritatea de Supraveghere Financiară depinde doar de majoritatea parlamentară. Pentru conducerea SIE ar fi nevoie de acordul președintelui Iohannis. Iar până la eliberarea fotoliului de la Curtea de Conturi, actualul premier nu are certitudinea că mai rămâne oferta în picioare. 

Presa a speculat acest moment comentând faptul că decizia liderului Liviu Dragnea de a face opoziție în propriul său partid, este cel mai mare cadou pe care l-ar fi putut face partidelor din Opoziție, respectiv președintelui Klaus Iohannis.  

(Jurnal)