Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat de sărbătoarea Paștelui

0
287

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, s-ar putea bucura de un Paște liniștit în mijlocul familiei. El a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

Dragnea așteaptă pe 27 aprilie decizia Instanței, care se va pronunța în privința eliberării sale.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din data de 27 mai 2019, fiind condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Dragnea a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a declarat Flavia Todosiu, avocatul lui Liviu Dragnea

De precizat că fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea Penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administrația Națională a Penitenciarelor a susținut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancționat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

(Jurnal)