Acasă Actualitate Liviu Dragnea a obținut la Curtea Europeană de Justiție rejudecarea celebrului dosar Tel Drum

Liviu Dragnea a obținut la Curtea Europeană de Justiție rejudecarea celebrului dosar Tel Drum

0
Liviu Dragnea a obținut la Curtea Europeană de Justiție rejudecarea celebrului dosar Tel Drum

Liviu Dragnea a câștigat, joi, 13 ianuarie, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, rejudecarea procesului la Tribunalul UE prin care fostul șef PSD contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum.

În mai 2020, Liviu Dragnea a pierdut procesul de la Tribunalul UE, potrivit ordonanței de inadmisibilitate. Tribunalul a respins acțiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene pe motiv de inadmisibilitate. În 2018, el atacase în justiție răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum.

Liviu Dragnea nu mai putea ataca direct raportul OLAF, pentru că la acel moment trecuse termenul legal pentru această plângere, astfel că a ales o cale indirectă. El a acuzat faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat și prezumția de nevinovăție.

În 2018, DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Acest raport constata o fraudă cu fonduri europene în dosarul TelDrum, raport ce a condus la inculparea lui Liviu Dragnea de către DNA. Acum, Dragnea a câștigat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene posibilitatea de rejudecare a procesului la Tribunalul UE.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. La acea dată, procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei asupra bunurilor lui Liviu Dragnea.

Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °