Agențiile de turism au emis lista hotelurilor și pensiunilor din România care acceptă cazarea pe baza voucherelor de vacanță 2022. Iată unde vă puteţi petrece vacanţa în acestă vară.

Începând din acest an, tichetele de vacanță 2022 vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei.

Românii care au primit vouchere de vacanță din 2022 le pot folosi deja pentru a achita sejururi în țara atât la mare cât și la munte, dar pot fi cumpărate și city break-uri în orașele și municipiile din România la hoteluri și pensiuni turistice.

De asemenea pot fi achitate servicii complete masă plus cazare și alte facilități din locațiile alese, cu condiţia ca pachetul ales să includă cel puțin o noapte de cazare.

Mai mult, părinții vor putea plăti cu vouchere de vacanță 2022 şi taberele copiilor.

Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.

Voucherele de vacanță au rolul de a încuraja turismul autohton, iar în ultimii ani măsura introdusă de guvern a generat o creștere substanțială a turismului în toată țara.

Căutările pentru vacanțe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, după ce mai mulți angajați din învățământ și spitale au început deja să primească banii pentru voucherele de vacanță 2022.

Lista completă cu agențiile turistice, hotelurile și pensiunile care acceptă plata cazării cu vouchere de vacanță 2022 poate fi citită integral în următorul link:

Cazare-litoral-tichete-de-vacanta-2022

Voucherele de vacanță 2022 sunt folosite de angajații de la stat, însă și persoanele de la privat pot beneficia de acești bani, în cazul în care agenții economici doresc asta. Ministrul Turismului a anunțat că o parte din cheltuielile suportate de mediul privat vor fi compensate din bugetul de stat.

(Jurnal)