AcasăActualitateLista celor mai contaminate legume şi fructe cu substanțe chimice. Cum scoateți...

Lista celor mai contaminate legume şi fructe cu substanțe chimice. Cum scoateți pesticidul din produse…

„Coşul toxic” , să-i spunem, al legumelor și fructelor contaminate excesiv din punct de vedere  chimic, cuprinde pe prima și a doua poziție căpșunile și spanacul. 

O altă mare surpriză sunt afinele și fasolea verde, și ele pe primele locuri pe listă.

Totuși, cel mai surprinzător lucru este  prezența conopidei, o legumă foarte hrănitoare, bogată în proprietăți benefice pentru organismul nostru, care se află pe locul trei în clasamentul general EWG.

Așa cum menționam, Căpșunile continuă să rămână pe primul loc în privința nivelurilor ridicate de pesticide.

Pesticide conțin și spanacul, broccoli ,  varza, nectarinele, merele și strugurii, conform ghidului realizat de EWG – rețeaua de activiști americani Environmental Working Group (EWG), conform  Dirty Dozen.

Broccoli este un aliment foarte bogat în fibre, acizi grași omega 3 și omega 6, calciu și fier. Într-adevăr, cantitatea de fier pe care o furnizează este mai mare decât cea a cărnii.

Din păcate, prezența substanțelor toxice datorate pesticidelor alterează beneficiile broccoli și verzei, care ocupă locul trei în clasament. Insecticidele neurotoxice interzise, dar încă folosite, sunt principala cauză a contaminării acestor legume de pe listă.

Numeroase studii au demonstrat de fapt că expunerea la pesticide prin consumul de fructe și legume contaminate poate provoca daune grave sănătății.  Această expunere duce la un risc crescut de a dezvolta boli cronice degenerative, cum ar fi cancerul, diabetul și astmul.

Iată de ce tot mai mulți cumpărători se îndreaptă acum spre produsele bio, ce în mod normal nu ar trebui să aibă un astfel de conținut, însă prețul acestora este și el, pe măsură…

Cum se poate scoate pesticidul din produse

Pentru curatarea unor legume si fructe mai mari decat un mar, faceti o pasta din bicarbonat astfel: amestecati o lingurita de bicarbonat cu o lingurita de apa si curatati prin frecare respectiva vegetala.

Pentru legume si fructe mai mici decat un mar, se lasa la inmuiat pentru 15 minute intr-un bol cu o lingura de praf de copt pentru un litru de apa. Dupa 15 minute se scot din amestec si se clatesc cu apa.

Sprayul cu lamaie si bicarbonat este o altă modalitate eficienta.  Pentru  Sprayul facut în casă veți avea nevoie de suc de lamaie si praf de copt:  1 lingura de suc de lamaie, 2 linguri de bicarbonat si o cana de apa (250 ml).

Ingredientele se amesteca într-un bol pâna la dizolvarea completa a prafului de copt. Puneti solutia într-un recipient cu capat de pulverizator si aplicati peste alimente. Lasati sa actioneze 5-10 minute si, daca este necesar, periati fructele sau legumele pentru a indeparta reziduurile persistente. La final, clătiti cu apă.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!