Giurgiuveanul se arată tot mai atras de prăjiturile sofisticate. Vizitele la rudele plecate în străinătate precum și rețetele culese de pe rețelele de socializare l-au împins să încerce torturile și prăjiturelele făcute cu ingrediente fine și sofisticate , folosite în marile cofetării și restaurante din lumea întreagă.
Iată de ce sâmbătă (27 aprilie), la prânz, marele ”lips” al marketurilor din Municipiu era MASCARPONE!
Această cremă fină de brânză se prepară după o reţetă din nordul Italiei, din smântână proaspătă cu un conţinut redus de grăsime. Se foloseşte la tot felul de preparate culinare, ca ingredient de bază la unele sosuri şi specialităţi italiene, dar cel mai mult este folosit la prepararea cremelor pentru torturi şi prăjituri, cea mai cunoscută fiind crema pentru tiramisu.
O observație ce ar trebui să și-o însușească foarte bine administratorii magazinelor alimentare din Municipiu, înaintea unor sărbători ca cea de Paște, în privința aprovizionării!
(Jurnal)