Lipsa personalului calificat în domeniul sanitar, o problemă cu care de altfel se confruntă tot sistemul sanitar de la noi din țară, continuă să afecteze și activitatea din Spitalul județean de Urgență Giurgiu, după cum ne mărturisea chiar directorul acestuia, ec. Dragoș CHIVU.

Avem la acest moment nevoie de personal calificat, medici în special și mă refer aici la infecționiști, neurologi, cardiologi… La momentul acesta avem mari probleme de personal la Cardiologie. Dincolo de asta precizez că o mulțime de specialiști ai Spitalului sunt în prag de pensionare –menționa directorul Chivu.

Spitalul are nevoie în același timp de medici pediatri și de medici pentru UPU (Unitate de Primiri Urgențe – n.red.). În actualele condiții, de Pandemie, uneori trebuie să sunăm pe la alte spitale unde să putem trimite pacienții COVID. La terapie intensivă noi nu avem bolnavi COVID, pentru că nu putem realiza un circuit separat pentru aceștia. În aceeași situație se găsesc și spitalele suport COVID, care nu au bolnavi la Terapie Intensivă.

În schimb, în secția de UPU avem 40 de bolnavi COVID (23 de pozitivați și 17 suspecți), ce toți beneficiază de oxigeno-terapie. După cum observați, Terapia noastră Intensivă este în UPU – mai preciza directorul Dragoș CHIVU.

(Florian Tincu)