Liga 1, programează în acest weekend partidele din cadrul etapei nr. 3.  Runda începe vineri și se întinde până luni. Runda ce va debuta vineri, de la 18:00, cu partida Politehnica Iași – Academica Clinceni, urmată de la ora 21,00 de meciul dintre FC Voluntari și FC Astra Giurgiu. Ambele echipe vin după eşecuri. În runda trecută, Poli Iași a învins-o pe Astra cu 1-0, în timp ce Ilfovenii lui Bergodi au pierdut categoric, în deplasarea de la FC Botoșani. Duminică, intră pe scenă și U.Craiova. Pe „Ion Oblemebco ”,elevii lui Corneliu Papură îi aşteaptă pe cei de la Chindia Târgoviște. Oltenii au un moral bun. Vin după 2 victorii. 
Tot duminică, dar de la ora 21:00 Viitorul joacă acasă cu FC Hermannstadt. Echipa lui Hagi vrea să îşi continue rezultatele bune obţinute în ultimele partide. Derby-ul etapei aduce față în față pe CFR Cluj și Dinamo București. Ardelenii pornesc favoriți având  în vedere problemele prin care trec dinamoviștii.
FCSB şi FC Botoșani se întâlnesc în ultimul meci al etapei, vineri, de la ora 20:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.
Iată programul  meciurilor din etapa a III-a 
Vineri, 26 iulie
Ora 18.00 Politehnica Iași – Academica Clinceni
Ora 21.00 FC Voluntari – Astra Giurgiu
Sâmbătă, 27 iulie
Ora 18.00 Gaz Metan Mediaș – Sepsi Sf. Gheorghe
Ora 21.00 CFR Cluj – Dinamo București
Duminică, 28 iulie
Ora 18.00 Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște
Ora 21.00 FC Viitorul – FC Hermannstadt
Luni, 29 iulie
Ora 20.00 FCSB – FC Botoșani
(Jurnal)