Liga 4: Rezultat de egalitate în derby-ul seriei Sud dintre Victoria Adunații Copăceni și Dunărea Giurgiu

0
496

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, a avut loc un duel important la Adunații Copăceni, în etapa a 8-a din Liga a 4-a, seria Sud, între Victoria din localitate și Dunărea Giurgiu, două dintre echipele favorite la promovare în acest sezon.

Meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2 (1-1), după o partidă spectaculoasă în care cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare, cu foarte multe ocazii de poartă, dar per total cele două echipe mi-au lăsat impresia că sunt mult peste nivelul celor din primul eșalon din fotbalul giurgiuvean.

Meritul este în exclusivitate al celor care se ocupă de cele două echipe, nu a celor care ar trebui să asigure o competiție de valoare. A fost un derby onorant, cu 4 goluri, unul de la 11 metri.

Gazdeje au început bine meciul şi au deschis scorul în minutul 7. Aldea a şutat de la 25 de metri, cu boltă, peste portarul Stanciu aflat prin careul mare.

Zece minute mai tîrziu, giurgiuvenii au profitat de o nesincronizare în defensiva gazdelor și au egalat prin Blaga, cu un șut din interiorul careului mare. După pauză, în minutul 64, Tudoroiu primește cadou o pasă greșită de la  Asan și aduce din nou în avantaj echipa locală.

În minutul 83, Dunărea beneficiază de o lovitură de la 11 metri după un fault comis asupra lui Mătreață. Lovitura a fost transformată de Matache care a adus egalarea la 2-2, rezultat cu care se încheie o primă bătălie din această ediție de campionat.

Un meci bun oferit de cele mai bune echipe din județul nostru, cu o ușoară dominare din partea noastră. Consider că rezultatul a fost echitabil. A fost din nou un meci disputat, cu orgolii. Chiar dacă orgoliile au fost mari la această derby, ambele echipe a dat dovadă de fair-play. Cred că am arătat că putem să producem rezultate și asta ne dă speranțe” a declarat după meci prof. Mirel Marin, director și manager al SCM Dunărea Giurgiu.

Printre cei 200 de spectatori prezenți la meci au fost și componentele echipei de fotbal Feminin, Carmen București, care i-au încurajat pe fotbaliști de la Dunărea Giurgiu.

În clasament, Victoria Adunații Copăceni este pe primul locul cu 22 de puncte din 8 jocuri, la egalitate de puncte cu echipa clasată pe locul secund, Dunărea Giurgiu.

În runda viitoare, giugiuvenii vor juca pe terenul Astra din Complexul Sportiv „Marin Anastasovici” din Giurgiu, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, de la ora 15:00, cu Inter Valea Dragului, iar Victoria Adunații Copăceni se va deplasa la Vărăști, pentru derby-ul etapei, cu echipa locală Giganții.

VICTORIA: Duţă – Manea, Ionică, Iordache, D. Stanciu – Minculescu – Marcu, Aldea – Frunză, Tudoroiu, Rădăcină.

Au mai evoluat: Lunic, Mierlici, Burada

Antrenor: CEZAR COJOCARIU

DUNĂREA: O. Stanciu – Mitrea, Asan, Calea, Clinchevici – Matache, Lungu, Popescu – Constantinescu, Cazaciuc, Blaga.

Au mai evoluat: Florescu, Mătreaţă, Arpentin, Nemţescu, Pasăre

Antrenor: ANDREI NEMŢESCU

(Costel Spînu)

(Costel Nicolae – foto)