FC Politehnica Iași s-a impus pe teren propriu în partida cu cei de la Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a doua din Liga 1. În deplasarea de duminică seară de la Iași, echipa giurgiuveană s-a întors acasă fără cele trei puncte pe care și le-ar fi dorit.
Moldovenii au fost mai buni, reușind unicul gol al partidei în minutul 43, de Cosmin Frăsinescu cu o lovitură de cap. Ovidiu Horşia a centrat la 11 metri, Lazăr a ieşit complet aiurea, iar Frăsinescu a împins mingea în poarta goală. 
„Nu aș vrea să îl păcălesc pe domnul Niculae. Echipa este mai modestă decât anul trecut și mă gândesc să renunț, pentru că obiectivul de câștigare a titlului nu poate fi îndeplinit. Nu e lașitate, dar cred că și dânsul este conștient că avem nevoie de întăriri. E o decizie pe care am luat-o și cu asta basta!”, a spus Dan Alexa, la TV Digi Sport.
În urma acestei înfrângeri și a rezultatelor înregistrate în această etapă, Astra Giurgiu a coborât pe locul 9 în clasamentul primei ligi, iar etapa viitoare, vineri, 26 iulie, va juca tot în deplasare de data aceasta, cu FC Voluntari.
Poli Iași: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Panțîru – Chelaru, Passaglia – F. Cristea (Platini 46), Teixeira (A. Cristea 63), Horșia – Bălan (Mihailă 75)
Antrenor: Mihai Teja
Astra: Lazăr – Graur, Graovac, Dima, Radunovic – Begue, Simion, Crepulja (Biceanu 58) – V. Gheorghe (Moise 46), Alibec, Matei (Hambo 73))
Antrenor: Dan Alexa
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați) .Arbitri asistenți:  Daniel Mitruți (Craiova), Daniel Hulubei (Vaslui)
Arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Observatori:Laszlo Sajtos (Sibiu) – CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) – LPF