De câteva zile, satul Cartojani din comuna Roata de Jos este în carantină, din cauza numărului ridicat de cazuri confirmate cu noul coronavirus. În aceste condiții, primarii social-democrați i-au adresat prefectului Aneta Matei un mesaj, făcut public de liderul acestora, Constantin Cărăpănceanu, edilul comunei Ghimpați.

Doamna prefect! 
În numele primarilor vă solicit în regim de urgență testarea primarului Roata de Jos unde satul Cartojani este în carantină!
Știm că ați participat la acțiunile din localitate dar asta nu vă oprește / testarea PRIMARULUI. 
El trebuia testat fiind edilul comunei și expus cel mai mult. 
A îmbrăcat tricoul galben și nu mai este purtător virus ??”, afirma primarul Cărăpănceanu.

La acest mesaj, răspunsul Instituției Prefectului Giurgiu a fost unul sec: „DSP Giurgiu derulează ancheta epidemiologică, conform prevederilor legale, și dacă se încadrează în definiția de caz (n.r – contacții apropiați (direcți) ai cazurilor confirmate vor sta în izolare la domiciliu 14 zile de la data ultimului contact cu cazul confirmat și se testează în a șaptea azi de la ultimul contact cu cazul confirmat. Testele efectuate înainte de 7 zile nu sunt concludente. Listele cu numele contacților se stabilește în urma anchetei epidemiologice) va fi testat.”

(Jurnal)