Sâmbătă, 9 iunie, în Capitală este anunţat unul dintre cele mai mari mitinguri ale ultimilor ani: câteva sute de mii de persoane sunt aşteptate la ceea ce social-democraţii au numit „o manifestaţie anti-abuzuri”. La eveniment, organizaţia judeţeană Giurgiu a social-democraţilor şi-a anunţat prezenţa cu 10.000 de persoane.

Despre acest miting a vorbit liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, în cea mai recentă conferinţă de presă a sa:

„O să încerc să merg şi eu acolo, îmi voi pune o cămaşă albă, pentru că aşa am înţeles că este regula, şi, cine ştie, poate o să-mi pun şi mustaţă. Vreau să-i văd şi eu pe cei 10.000 promişi de domnul Bădălău. E o cheltuială imensă, şi credeţi-mă că ştiu ce spun, pentru că am organizat şi eu manifestări…Nu ai cum să aduci 10.000 de oameni, fără să le dai mâncare, fără să-i transporţi şi fără să ai grijă de ei acolo…Am înţeles, din discuţii, că fiecare primar are sarcini foarte clare, se pare că vor fi şi nişte costuri de aproape 200 – 250 de euro de persoană…Mai mult, văd că şi parcarea de la Palatul Parlamentului a fost pusă la dispoziţia acestui miting, şi mă întreb ce vor, de fapt, să arate. Mi-a fost şi îmi este foarte greu să înţeleg motivul organizării acestei manifestări. Demonstrează doar că pot cheltui sume importante de bani, fără să gândească…10.000 de oameni înseamnă, pentru Giurgiu, o cheltuială de cel puţin 250.000 de euro, bani cu care s-ar fi putut face altceva”, spunea Marin Anton.

Referindu-se la faptul că organizaţia social-democrată din Giurgiu aduce mai mulţi oameni decât chiar Bucureştiul, liderul liberalilor a precizat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă:

„Este impresionant să aducă oameni mai mulţi decât Capitala. Eu înţeleg din asta că la Giurgiu se trăieşte cel puţin de două ori mai bine decât în Bucureşti sau oriunde în ţară. Doamna Firea, primarul Bucureştiului, anunţa 6.000 de persoane aduse din Bucureşti, şi noi venim şi plusăm, zicem 10.000! Păcat, că am discutat cu mai mulţi primari, şi ei îmi spuneau că li s-au impus 200 – 300 – 500 de oameni, şi că n-au ce face, e sarcină de partid…”, a mai declarat Marin Anton.

(Jurnal)