În cadrul conferinței de presă de vineri, 18 ianuarie, liderul liberalilor giurgiuveni a afirmat, mai în glumă, mai în serios, că, dacă trec legile justiției, iar el este exonerat de acuzațiile aduse, fiul și soția sa vor vota cu PSD. Din nu se știe ce motive, și încă nu este foarte clar pe ce filieră au ajuns vorbele sale la mai-marii PNL, că astăzi, în ședința Biroului Executiv Național, s-a votat demiterea sa din funcția de președinte al PNL Giurgiu. 

Contactat telefonic, Marin Anton a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

„Nu Biroul Executiv decide cine este exclus și cine nu. Acest lucru, conform statutului, îl poate face Biroul Politic Național, compus din 67 de membri. Cei de la BExN au propus doar astăzi acest lucru, fără însă a fi întrebat și eu care este punctul meu de vedere. Aștept să fiu chemat pentru a explica, de fapt, cum stau lucrurile. Am fost acuzat, încă nu știu de cine, de faptul că aș fi prieten cu Bădălău, dar știți și dvs foarte bine că nu este deloc așa. Dar „prietenii” mei au transmis acest mesaj la Centru, cum au transmis și mesajul că eu aș vota PSD. Niciodată nu voi face asta! Repet, după cum știți, în conferința de presă respectivă am spus, cu subiect și predicat, că dacă fiu-meu mă vede liniștit, voteaza PSD! Dar eu, personal, niciodată! Vom vedea ce se va întâmpla, aștept inclusiv votul BPN de luni (n.r. 28 ianuarie) când se va vota secret…Și din PNL nu pot fi exclus decât dacă organizația locală din care fac parte va lua această decizie…Sunt reguli în statutul PNL, pe care atât eu, cât și conducerea partidului, le-am respectat și le respectăm în continuare!”, a mai declarat Marin Anton. 

Mai multe site-uri naționale au titrat că, potrivit unor surse, Ludovic Orban a fost extrem de nervos, din cauza declarațiilor lui Marin Anton, pe care le-a catalogat drept „o bătaie de joc”.

„Dacă un președinte de filială își permite să facă astfel de declarații care încalcă grosolan linia partidelor și produc daune inestimabile, eu consider că astfel de președinți trebuie să plece acasă. Dacă nu luăm măsuri înseamnă că distrugem munca fiecăruia care a construit în partidul ăsta și eu personal nu tolerez o asemenea bătaie de joc”, ar fi spus Ludovic Orban.

(Jurnal)