AcasăActualitateLiceul Tehnologic „Ion Barbu” Giurgiu a câștigat un nou proiect ERASMUS+

Liceul Tehnologic „Ion Barbu” Giurgiu a câștigat un nou proiect ERASMUS+

Deși afectate de pandemia de coronavirus, depunerile și, mai apoi, finanțările pentru diverse proiecte ce au în centrul lor elevii, se reiau, încet. Astfel, liceulul giurgiuvean „Ion Barbu” a devenit, de curând, câștigător al unui proiect Erasmus +. Este vorba despre Proiectul Erasmus+ „ADVANCED COMMUNICATION ABILITIES”, un Parteneriat Strategic în domeniul educației școlare (KA229), depus în Finlanda, coordonat de Suonenjoen lukio Finland, având ca parteneri Liceul Tehnologic ION BARBU Romania, COLEGIO JOYFE Spain, Zespół Szkół Ogólnikształcących Poland și Behcet Canbaz Anadolu Lisesi Turkey.

 COMUNICARE EFECTIVĂ – ABILITĂȚI DE COMUNICARE” va uni 5 școli europene din Polonia, Spania, Finlanda, România și Turcia.

Scopul principal al acestui proiect este de a oferi elevilor o educație care plasează o valoare ridicată pe dezvoltarea de bune abilități de comunicare ca mijloc de a-și îmbunătăți considerabil oportunitățile de angajare”, preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul Liceului Tehnologic „Ion Barbu”, Mihaela Cîrjaliu.

Conform dosarului de proiect, obiectivele specifice sunt legate, pe rând, de creșterea gradului de conștientizare a comunicării și a problemelor acesteia în rândul a 250 de elevi veniți de la 5 școli europene pe o perioadă de doi ani; observarea procesul de comunicare între elevii din 5 școli europene; îmbunătățirea abilităților de comunicare ale elevilor prin schimbul de experiențe personale și culturale într-o varietate de domenii cheie, cum ar fi abilitățile de prezentare, comunicarea interculturală, comunicarea în public și comunicarea interculturală; încurajarea elevilor să utilizeze TIC pentru a crește impactul și nivelul de comunicare al lor.

Proiectul se va derula timp de doi ani școlari. Va fi organizat  un eveniment de formare a personalului comun pe termen scurt, în Polonia și patru schimburi de scurtă durată cu grupuri de elevi din Spania, România, Finlanda și Turcia.

Vor fi implicați elevi cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, profesori, comunitatea locală, părțile interesate și mass-media locală. Un număr total de 250 de elevi, 50 de elevi pe școală, vor fi implicați direct în proiect, participând la activități organizate la nivel local, din care 150 de elevi (30 de elevi pe școală) vor participa la întâlnirile internaționale împreună cu 40 de profesori (8 profesori pe școală).

  Această interacțiune directă cu colegii din UE, împreună cu realizarea de prezentări, activități de grup, momente artistice și activitățile interculturale vor ajuta participanții să înțeleagă  pe deplin modul diferit în care oamenii comunică în alte școli ale UE”, ne mai declara directorul Liceului „Ion Barbu”.

Toate abilitățile de comunicare ale elevilor vor fi îmbunătățite, deoarece li se va oferi posibilitatea de a schimba experiențele personale și culturale, să-și dezvolte abilitățile de prezentare, să devină mai competenți și mai încrezători în timp ce vorbesc în public și dezvoltă abilități de comunicare încrucișată, cât și interculturale.

„Nu putem ignora beneficiile pe termen lung ale acestui parteneriat pentru dezvoltarea școlilor noastre. Trebuie menționat că programele școlare internaționale vor fi aceleași pentru toate școlile și toate generațiile de elevi care vin, calitatea procesului educațional va fi îmbunătățită, planurile de dezvoltare individuală ale școlilor vor fi avansate și imaginea tuturor școlilor va fi îmbunătățită la nivel local, regional și național”, a încheiat Mihaela Cîrjaliu.

Cooperarea dintre cele cinci țări va contribui la aprecierea valorilor naționale ale celuilalt și importanța educațională a promovării patrimoniului cultural puternic al UE.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
38.7 ° C
38.7 °
38.7 °
16 %
4.2kmh
13 %
sâm
37 °
Dum
38 °
lun
38 °
mar
32 °
mie
37 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com