Emoții mari pentru 150 de elevi de la liceele centenare din Giurgiu, București și Prahova. În ajunul aniversării Micii Uniri, Familia Regală i-a invitat la Palatul Elisabeta.

O sută cincizeci  de elevi și profesori de la liceele centenare s-au întâlnit cu Familia Regală, la Palatul Elisabeta. Cei mai mulți dintre adolescenţi au vizitat pentru prima oară acest loc încărcat de istorie, deşi Alianţa Colegilor Centenare, din care fac parte, are patronajul Regelui Mihai.

Cu această ocazie , MS Margareta, Custodele Coroanei a spus: „Noi suntem mereu foarte fericiţi când putem primi generaţia tânără. Cum ştiţi poate, tatăl meu a fost foarte legat de tineri. Şi noi o să continuăm aceast legământ al Regelui”.

Pentru Custodele Coroanei a fost o surpriză plăcută să-l descopere, printre liceeni, pe elevul care a îngenuncheat în faţa sicriului Regelui Mihai, la funeralii. Pentru elevii merituoși din liceele giurgiuvene a fost o onoare de a se afla în preajma familiei Regale.  Majestatea Sa, Principesa Margareta  le-a vorbit elevilor despre pasiunile lor, despre muzică şi istorie.

(Jurnal)