IMG_20170324_130533Pentru unificarea definitivă a partidului înfiinţat, cândva, de Brătieni, era nevoie de alegeri. S-au făcut tot felul de variante, de jos în sus, de sus în jos, din laterale, în cele din urmă au ajuns la concluzia că cel mai bine e să pornească de jos, de la „talpa partidului”.

În aceste condiţii, de luni, 27 martie, până pe 29 aprilie, se vor organiza asemenea alegeri prin mai toate organizaţiile pe care le mai au liberalii giurgiuveni în judeţ. Totul va culmina, pe 24, respectiv 29 aprilie, când se vor alege conducerile – unicefale, de această dată – ale PNL-ului la nivel de municipiu, respectiv de judeţ.

Până acum, în cărţi sunt anunţaţi trei candidaţi: Dumitru Beianu (plimbat şi pe la PSD, o perioadă, iar acum aflat în căutarea unei identităţi pierdute, prin comunele judeţului unde îşi face campanie electorală furând startul), Marin Anton (considerat, de unii, „iepurele” care să rupă din voturile actualului preşedinte interimar, dar care poate produce el însuşi o mare surpriză) şi Gheorghe Ştefan, actualul preşedinte interimar, teoretic, cu cele mai mari şanse de reuşită, dar şi cel mai pretenţios în ceea ce priveşte echipa pe care şi-o doreşte alături.

Gheorghe Ştefan, chiar a şi afirmat, într-o recentă conferinţă de presă, că vrea ca alături de el să fie oameni care să nu fi „zburdat” dintr-un partid în altul, referindu-se la adversarii săi direcţi.

„Mi-aş fi declinat cât mai târziu decizia de a candida, tocmai pentru a nu influenţa electoratul, pentru a evita acele aşa-zise „bisericuţe”. Mi-am dorit întotdeauna să apară un candidat cu care să mă lupt, dar care să întrunească toate condiţiile de a prelua acest partid. Nu vreau să îmi pun colegii în situaţia de a alege un rău mai mic din multe rele…Pe de altă parte, nu poţi să stai într-un partid când îţi e bine, iar când nu mai merge treaba, să te muţi în altă parte”, mai preciza Gheorghe Ştefan.

Pe de altă parte, deşi sunt cunoscute – pe surse – numele celor care vor candida la şefia organizaţiei municipale a PNL, liderul interimar al organizaţiei judeţene nu a ascuns faptul că şi-ar dori ca, pe funcţia amintită, să se afle Cosmin Marciu.

Revenind la pretenţiile sale, acelaşi Gheorghe Ştefan a afirmat că, în eventualitatea în care, totuşi, nu va fi ales preşedinte al organizaţiei judeţene, nu va face echipă cu niciunul dintre cei doi amintiţi mai devreme, preferând să rămână simplu membru la nivel local, mai cu seamă că vizează şi o funcţie la nivel naţional.

(O.C.)