Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. El cât și mama lui au fost duși la penitenciarul din Turnu Severin

0
192

 

Cum, nu vă mai amintiți de Leo de la Strehaia? E personajul ăla de venea seară de seară pe la niște televiziuni comerciale, arătându-și generozitatea față de o siliconată… Omul dădea cu banii , mașinile luxuoase și bijuteriile mai ceva ca pe grăunțe la puii din ogradă. Fără număr, fără număr! Lumea se tot întreba de unde are atâția bani  interlopul ăsta?

Ei, dar uite că timpul a trecut și  în sfârșit aflăm de unde proveneau banii. Leo de la Strehaia, cât și mama acestuia , dar și un alt individ din anturaj  au  fost  condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală!

Personajele  vor fi încarcerate la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin.  Mandatele au fost puse în aplicare, miercuri seară, de polițiștii din Strehaia.

Iată cum sună comunicatul transmis de către Poliția județeană din Mehedinți:  „În această seară, poliţiştii din cadrul Poliţiei Strehaia au identificat şi reţinut doi bărbaţi, de 47 și respectiv 50 de ani, şi o femeie, de 61 de ani, toţi din oraşul Strehaia, pe numele cărora Tribunalul Bucureşti a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul de 47 de ani a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, bărbatul de 50 de ani la 1 an şi 6 luni de închisoare, iar femeia la 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală”.

Vedeta  a fost trimisă în judecată în 2017, pentru contrabandă cu benzină. Prejudiciul produs ar fi de 3 milioane de euro.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis apelurile declarate de Ion-Stelică Mihai (Leo de la Strehaia), Marian Mihai (mama acestuia), Ioan Mihai, Gheorghe Gheorghe şi Ionuţ Dumitra împotriva unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti, din 27 iulie.

Ion-Stelică Mihai a fost condamnat la doi ani şi 6 luni închisoare cu executare, fiind acuzat de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat.

Maria Mihai, Ionuț Dumitra și Ioan Mihai au fost condamnați la câte doi ani închisoare cu executare, pentru complicitate la tentativă la fapta săvârșită de Ion-Stelică Mihai. Cel din urmă este deja deţinut pentru executarea unei pedepse în alt dosar.

Pentru aceeași faptă, Gheorghe Gheorghe a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu executare.

(Jurnal)