Legumele pentru murături se vând la prețul celor de anul trecut, ba chiar comercianţii sunt dispuşi să negocieze

0
180

care-sunt-secretele-pentru-cele-mai-bune-muraturiStatisticile oficiale arată că legumele s-au scumpit, în medie, cu 14% în acest an, dar precupeţii din pieţele agroalimentare vând şi în această toamnă legumele pentru murături ( varză, gogonele, castraveţi, gogoşari, ardei etc. ) la aceleaşi preţuri ca în toamna anului trecut.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), preţurile la grupa „legume şi conserve din legume” au avansat, din toamna 2015 până în prezent, cu 14,4%, iar la grupa „alte legume” – cu 13,3%. Cartofii s-au scumpit cu 37,1% şi doar fasolea s-a ieftinit, cu 1,3%,  conform datelor  INS.

În pieţele agroalimentare însă, lucrurile stau cu totul altfel: preţurile de acum ale legumelor pentru murături sunt aceleaşi ca în 2015 şi  negustorii sunt gata să negocieze, chiar dacă se plâng că nu câştigă mai-nimic de pe urma lor.

În Giurgiu cele câteva  pieţe ale orașului au prețuri aproape , la concurență cu supermarketurile care au prețuri mai mici , dar și produse mai  proaste din punct de vedere calitativ. Este adevărat că în ultima vreme tot mai mulţi îşi cumpără murăturile gata preparate, din lipsă de timp, murături pe care le găsesc tot timpul anului în comerţ, la butoi sau la borcane.  Dar  ele nu se compară cu murăturile pe care le pui cu mâna ta”, ne spunea  unul dintre giurgiuvenii veniţi la piaţă să-şi cumpere verzituri pentru a-și prepara murăturile ce îi vor umple cămara  pentru iarnă.