LEGE: Elevii din învăţământul profesional şi dual vor primi o masă caldă și prin servicii de catering

0
284

Primăriile pot asigura cheltuielile pentru cazarea și masa elevilor din învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum 3 ani, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial. Astfel, cheltuilele pentru cazare pot fi asigurate și din bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor sau ale județelor, după caz, prin hotărâri ale autorităților.

Potrivit legii promulgate la data de 5 mai de către Klaus Johannis, elevii din învăţământul profesional, tehnic şi dual vor beneficia de masă caldă şi prin servicii de catering, nu doar în cantine școlare.

Potrivit legii care vizează modificarea art. 12 alin. (81) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, elevii din învățământul profesional, tehnic și dual vor primi cazare gratuită în internate și mese gratuite timp de 3 ani, nu doar în cantinele școlare, ci și prin servicii de catering.

„Cheltuielile se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”, se precizează în legea recent promulgată de  către șeful statului.

(Jurnal)