Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Lecție de bunătate din partea lui Mihai Căldăraru, directorul general al AEDOPS – România.

Lecție de bunătate din partea lui Mihai Căldăraru, directorul general al AEDOPS – România.

0
Lecție de bunătate din partea lui Mihai Căldăraru, directorul general al AEDOPS – România.

„Fiecare dintre noi poate face ca lumea să devină un loc mai bun” – declară directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială – AEDOPS România.

Mihai Căldăraru – un băiat care a crescut și s-a educat de mic prin orfelinate ne demonstrează zi de zi, că succesul nu înseamnă doar să ai o afacere profitabilă. El  spune că impactul pe care îl are asupra oamenilor este ceea ce îi încălzește cel mai mult sufletul, creându-i o stare de bucurie supremă. Bunătatea, generozitatea și respectul sunt lucrurile care îl definesc pe cast tânăr minunat…

A învățat să lupte și să se reinventeze, ori de câte ori a fost nevoie, el însuși fiind un model de urmat.

A început să ofere sprijin semenilor săi încă din  2011, prin intermediul unui ONG. De atunci a căutat permanent să-și sprijine semenii, să îi ajute să își contureze un viitor. Cei care au întâmpinat greutăți sau au avut nevoie de lămuri, le-au primit cu multă disponibilitate de la Mihai Căldăraru. A fost preambulul a ceea ce urma să vină.

Mihai se simte astăzi extrem de mulțumit, știind că nu a stat degeaba și că a pus umărul acolo unde a fost nevoie, printr-o sumedernie de acte caritabile.

Proiecte pentr viitor

Îmi doresc să am cât mai mulți prieteni alături și astfel să reușim tot mai multe să arătăm că se poate și că atunci când suntem mulți efortul este tot mai mic, indiferent că este vorba de donații sau voluntariat – declară Mihai Căldăraru.

Sper ca marile companii, care chiar își doresc să se implice în acte caritabile, să își întoarcă privirea către oameni care chiar fac ceva în acest sens și nu doar către „vedete”…

Mihai Căldăraru este un tânăr care a peste puțin timp va împlini 37 de ani. Născut ultimul într-o familie cu mulți copii, nu a avut  însă parte de o copilărie adevărată, precum ceilalți șase frați ai săi. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de către părinți, la scurt timp  după naștere.

La Revoluție, încă nu împlinise 1 an. Și-a regăsit familia abia după vârsta majoratului, însă a continuat să-și trăiască viața singur, pe cont propriu. Prima slujbă a fost într-un restaurant, la spălat vase.

Așa cum ne mărturisea, bătăile luate în orfelinate, de-a lungul copilăriei sale, l-au marcat pentru tot restul vieții. Traumele îndurate pe toată acea perioadă au dat însă un sens acțiunilor sale, în anii ce au urmat, sărind în ajutorul celor necăjiți, așa cum a fost și el.

Din anul 2011, așa cum vă relatam și cu altă ocazie, Mihai s-a dedicat total celor ce căutau sprijin social, după ce a „pus pe roate” o  Asociație non-profit, pe care astăzi o conduce. „Ajutorarea celor nevoiaşi” este sloganul care îl menține pemanent în activitate…

Mihai Căldăraru nu cere bani! 

Sprijinul solicitat de Mihai constă doar în alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate precum și cele igienico-sanitare, dar niciodată bani… Efortul său are o răsplată pe măsură, spune Mihai:  „Este zâmbetul de pe fața acestor oameni!”

Iată de ce, prin intermediul ziarului nostru, Mihai Căldăraru și Asociația pe care o conduce, fac un apel către agenții economici, către persoanele cu potențial financiar de a dona alimente, haine și tot ceea ce i-ar putea fi de folos în misiunea sa de a-i ajuta pe cei ce se găsesc într-un impas greu al vieții.

 În acest context  Mihai Căldăraru – directorul aedops.ro, anunță public faptul că  ”bătrânii și copiii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare, cât  și persoanele cu dizabilități îl pot suna la numărul de telefon 0739.377.777,  de fiecare dată când au nevoie de ajutor”.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °