Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European, primul oficial al UE care a mers în Ucraina

0
203

Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, s-a întâlnit, vineri,18 martie, cu Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European (EPPO), pentru a discuta despre colaborarea dintre instituţia UE şi Procuratura Generală a Ucrainei în vederea „percheziţionării, arestării şi confiscării averilor criminalilor de război”.

Procurorul şef al UE, Laura Kovesi, a venit să ne sprijine în Ucraina. Ea este primul oficial al Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil. Am discutat despre interacţiunea Parchetului European cu biroul Procuraturii Generale pentru percheziţionarea, arestarea şi confiscarea averilor criminalilor de război”, a scris Venediktova, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, procurorul general ucrainean a mai transmis că a primit „sprijin incontestabil” din partea şefei Parchetului UE.

Venediktova a mai afirmat că, s-a semnat un acord de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală a Ucrainei şi Parchetul European (EPPO): „Ucraina este prima ţară căreia Parchetul UE îi propune un astfel de document. Procurorul-şef al Uniunii Europene a adus şi o scrisoare de susţinere a procurorilor ucraineni din partea colegilor din EPPO. Frontul nostru juridic creşte şi asta înseamnă că victoria justiţiei este inevitabilă.”

(Jurnal)

(Foto: Facebook / VenediktovaIryna)