AcasăActualitateLansare proiect „Centru integrat de servicii sociale pentru vârstnici  în comuna Malu,...

Lansare proiect „Centru integrat de servicii sociale pentru vârstnici  în comuna Malu, județul Giurgiu”

Primăria   Malu , județul Giurgiu , cu sediul în comuna Malu, județul Giurgiu, Șoseaua GIurgiului, nr 115 , telefon 0246-241106, fax: 0246-241106, organizează  în data de 12 iunie 2019 , începând cu ora 10.30 , în sala de ședințe a  Primăriei Malu , Conferința de Presa privind lansarea proiectului „Centru integrat de servicii sociale pentru vârstnici în comuna Malu, județul Giurgiu”,  Cod SMIS proiect: 125727 .

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritara  8 –  „Dezvoltarea infrastructurii sociale și de sănătate „Prioritate de Investiții:   8.1. „Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea sociala prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”.

U.A.T Malu județul Giurgiu implementează activitățile proiectului în parteneriat cu Direcția Generala de Asistenta Sociala și Protecția Copilului Giurgiu.

Obiectivul general al proiectului:  înființarea în comuna Malu a primului Centru integrat de servicii sociale pentru vârstnici de pe raza județului Giurgiu. Scopul proiectului este pe de o parte asigurarea și protecția drepturilor persoanelor vârstnice din comuna Malu și comunele limitrofe Slobozia, Vedea, Găujani județul Giurgiu prin respectarea și implementarea legislației în vigoare. Pe de alta parte, scopul proiectului propus este acela de a crea infrastructura necesara pentru a oferi servicii de calitate prin intermediul Centrului de zi, Cantinei Sociale și a Unității de îngrijiri la domiciliu persoanelor vârstnice din comuna Malu și localitățile limitrofe.

 Obiective specifice ale proiectului:

  1. Prevenirea instituționalizării și creșterea calității vieții persoanelor vârstnice prin oferirea de servicii conforme cu standardele de calitate în domeniu și adaptate nevoilor acestora.
  2.  Respectarea  drepturilor și principiilor persoanei vârstnice ca beneficiar de servicii sociale: dreptul de a rămâne în propria casa, dreptul de a-și păstra stilul de viața ales, dreptul de a fi informat, dreptul de a lua decizii, dreptul de a primi îngrijiri adecvate, dreptul la intimitate și confidențialitate.
  3.  Menținerea autonomiei persoanei vârstnice, a stării de sănătate și a stării psiho- afective pe o perioada cât mai lunga și prevenirea riscului de dependentă, marginalizare și excludere sociala.
  4. Întărirea capacității autorităților locale de a furniza servicii în funcție de nevoile și prioritățile identificate pe plan local și promovarea și întărirea parteneriatelor ca factor primordial în acordarea serviciilor sociale.
  5. Promovarea serviciilor pentru persoanele vârstnice ca parte integranta a politicilor sociale la nivelul administrației publice locale.

Rezultate așteptate /finale  în urma implementării proiectului:

– Înființarea primului Centru de servicii integrate destinat vârstnicilor de pe raza județului Giurgiu, fără componenta rezidențială, cu trei servicii sociale : cantina sociala, centru de zi, unitate de îngrijiri la domiciliu.

–  Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din comuna Malu și comunele limitrofe: Slobozia, Vedea, Gaujani.

 Valoarea totala a proiectului :  4,255,239.62 lei. Valoarea eligibila nerambursabila:    4,254,239.62 lei .         

La eveniment vor fi prezenți reprezentanții legali ai instituțiilor partenere  – respectiv Primăria Malu și Direcția Generala de Asistenta Sociala și Protecția Copilului Giurgiu, membrii echipei de implementare a proiectului, reprezentanți ai  primăriilor comunelor Slobozia, Vedea, Gaujani  , reprezentanți ai mass-media.

Echipa de implementare, monitorizare a proiectului „Centru integrat de servicii sociale pentru vârstnici  în comuna Malu, județul Giurgiu” , Cod SMIS 125727 este constituita din:

– La nivelul U.A.T Malu – responsabil financiar – Puiu Niculina; responsabil plăti – Iliuta Constanta; responsabil informare și promovare proiect – Jantea Nicoleta.

– La nivelul D.G.A.S.P.C Giurgiu din : manager proiect – Laceanu Monica Margareta; responsabil asistenta sociala – Traistaru Felicia Ionela; responsabil juridic – Marica Ștefan Ciprian; responsabil achiziții publice – Zlotea Gabriela ;

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
88 %
5.1kmh
100 %
joi
15 °
vin
16 °
sâm
16 °
Dum
16 °
lun
17 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!