La proba la alegere , elevii  giurgiuveni înscriși la sesiunea de toamnă , BAC 2016, au optat , majoritatea, pentru Biologie și Geografie

0
272

1465373639bc08b225În această perioadă, Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă ( august-septembrie 2016), se află în plină desfășurare.

 Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, pentru publicația ”Jurnal giurgiuvean”, la nivelul județului nostru, la proba de limba și literatura română s-au înscris 427 de candidați, din care 358 au fost prezenți, în timp ce pentru proba obigatorie a profilului (matematică și istorie) s-au înscris 521 de candidați, iar pentru proba la alegere conform specializării 536 de candidați au completat fișa de înscriere, majoritatea susținând proba la biologie sau la geografie.

Întrebată dacă au fost înregistrate incidente pe parcursul derulării acestui examen, prof. Georgeta Stănescu ne-a precizat că până la acest moment nu au existat situații speciale.

Precizăm că Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2016, se va încheia pe data de 26 august, cu proba la alegere a profilului și specializării, iar afișarea rezultatelor se va face în data de 29 august. În aceeași zi se pot depune și contestațiile, care vor fi soluționate în zilele de 30 și 31 august, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 1 septembrie.

(Teodora Nicolau)