La Oinacu, s-a-ntors foaia! Viceprimarul împarte cadouri…de ziua lui!

0
1873

Agitație mare pe ulițele din Oinacu vineri, 14 august, în preziua sărbătorii de Sfânta Maria. Viceprimarul comunei, Marin Roșca, însoțit de primarul Laurențiu Burtavel, împărțea, de zor, din mașina proprietate personală a unui consilier social-democrat din localitate, pungi cu alimente. Și nu orice fel de alimente, ci ulei, făină, zahăr, mălai…cam ce se găsea și prin pachetele pentru persoanele nevoiașe, de la Uniunea Europeană. Motivul? Ziua onomastică a vicelui Roșca.

Dacă prezența viceprimarului Marin Roșca („aniversatul” zilei de sâmbătă, 15 august) ar fi oarecum de înțeles, întrebarea era ce căuta primarul Burtavel în „plimbarea” de pe ulițele satului? Răspunsul a venit tot de la sătenii comunei: pe soția lui Laurențiu Burtavel o cheamă Mariana, așa că…a făcut omul cinste de ziua ei!

Unii săteni șușoteau pe la colțul uliței că produsele împărțite ar proveni chiar din pachetele cu produse alimentare de la Uniunea Europeană…Dacă ne înșelăm, îi așteptăm pe cei doi cu factura în baza căreia au achiziționat produsele respective. Dar, indiferent cum ar fi, nu e frumos…Rușinică, domnul vice, rușinică!

Din păcate, deși am încercat să luăm legătura atât cu primarul, cât și cu viceprimarul comunei Oinacu, pentru a ne lămuri care este situația pachetelor împărțite prin comună (de unde provin, cu ce scop au fost împărțite, cine a beneficiat), nu am reușit acest lucru. Probabil cei doi erau mult prea ocupați să împartă pungile, și, așa cum ne-au declarat cei care ne-au pus la dispoziție fotografiile de mai jos, să le sugereze locuitorilor din comuna Oinacu faptul că ar fi foarte bine dacă ar vota, în toamnă, aceeași echipă „extraordinară” de la Primărie…

Acum, stând strâmb și judecând drept, nu înțelegem logica acestui „eveniment”: dacă este ziua ta (fie aniversare, fie onomastică), nu este normal ca tu SĂ PRIMEȘTI cadouri, nu să fii tu cel care le dă? Sau sunt daruri în avans, pentru că, din ce se aude prin comună, și viceprimarul s-ar pregăti de pensie…Numai să nu avem și din partea dumnealui aceeași surpriză ca în cazul primarului Burtavel, care a susținut sus și tare că el nu este pensionar, în timp ce documentele oficiale emise de Casa Județeană de Pensii Giurgiu precizau altceva…

Trecând pe un ton serios, ne întrebăm dacă autoritățile statului în măsură să verifice acest tip de acțiuni vor demara o anchetă. Mai mult, ne întrebăm unde era polițistul din localitate, atunci când viceprimarul Roșca umbla pe ulițe, împărțind produsele respective. Așteptăm un punct de vedere al acestor autorități, eventual și cu rezultatele investigațiilor ce ar trebui făcute în asemenea situații.

(Jurnal)